Badafvoer van rond naar vierkant

Andy V

  • #1
Ik wil mijn badafvoer, rond 40 mm, rechtsreeks op mijn afvoerputje met een vierkante afvoer 40x40 aansluiten. Ik wil nml niet breken en kappen. Er zit een badsifon tussen. De put is een overloopput. Ik heb al enkel tips die ik niet afdoende vind; pvc pijp verwarmen en over de vierkante afvoer schuiven waarna de put gedeeltelijk dichtgestort wordt met cement of ipv over de afvoer in de afvoer schuiven na verwarming dan zou de pvc pijp zich zetten naar de vierkante afvoer. Ik geloof dat niet zo. Er zijn in de handel bij mijn weten ook geen verbindingsstukkenmeer te verkrijgen. Wie heeft de gouden tip?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een foto plaatsen lijkt me eerste van de zoektocht naar de gouden tip.
 

Andy V

  • #3
Het gaat er eigenlijk alleen maar om, om de aansluiting van rond met diameter 40 op vierkant 40 x 40 te krijgen zodat ik niet een halve tegelvloer inclusief putje moet verwijderen om bij de in de vloer liggende ronde pvc afvoerpijp van diameter 40 uit te komen.

 

Andy V

  • #4
Ik vergeet erbij te vertellen dat ik het putje alleen maar wil gebruiken als aansluitpunt voor de afvoer van een baddouche combinatie. Het putje wordt verder niet meer gebuikt. En dus mag de afvoer van het bad rechtstreeks op de op de foto zichtbare vierkante afvoer die zich in dat putje bevindt. Tussen bad en dit putje bevindt zich de sifon die in beeld is.
 

Mailrick

  • #5
Bij het leeg laten lopen van een bad komt er een behoorlijke druk op je waterafvoer te staan.
Vraag: Stel dat je de PVC buis na een hoop gepruts vierkant krijgt, hoe ga je deze dan waterdicht aan het vierkante putje monteren? Voor zover ik kan beoordelen is het verstandiger om toch eerst het putje te verwijderen en dan de PVC pijp te verlengen, waarschijnljk gaat dit zelfs minder moeite kosten dan een pvc buis vierkant maken. Niks is zo vervelend als een lekke afvoer onder je net betegelde bad te hebben. Voor zover ik weet zijn hiervoor in ieder geval geen aparte verloopjes verkrijgbaar, maar misschien dat iemand anders nog ideeën heeft? :idea:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Het allebeste manier is kap put er uit en maak een aan sluiting op bestaande leiding en maak vloer weer dicht
 

Dennis74

  • #7
Verlopen zijn er niet,doen wat henk zegt,is de beste optie. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu