Bad op pootjes of ondersteuning

Bullus0

 • #1
Hallo

Heb veel afgezocht maar nog geen goed antwoord gevonden. Ik heb een kunststof bad met een metalen frame eronder waar 4 pootjes opzitten. Nu hoor ik dat sommige ook het bad laten steunen op een houte balk aan de achterkant en soms (indien geen vermicell of wedi gebruikt is) aan de voorkant ook laten steunen op de badrand bv met Ytong. In het boekje staat dat wel aan de achterkant een houten balk moet komen waar het bad gevuld 3 tot 5 mm boven hangt met siliconen kit ertussen? Ik snap niet waaom deze balk er zit als het bad er toch nooit op rust.
Als het bad niet volledig op de poten rust dan kan het ycrill gaan schuren heb ik op veel sites gelezen.

Gr Maikel
 

Xr8

 • #2
Het bad dient op de poten te staan, hier mag geen ruimte in zitten. Langs de wanden zetten wij meestal een balk waar de rand van het bad op ligt in de kit, voorlangs wordt vaak een hout contructie gemaakt welke de voorkant ondersteunt en teven dient als bevestiging van plaatmateriaal om de voorzijde dicht te maken.

Succes.
 

Bullus0

 • #3
Hoe zit het dan met die 3 tot 5 mm dat het bad Boven de balk moet liggen ? Op de balk zit inderdaad kit dat klopt maar het bad rust dan niet op de balk het is volgens mij enkel als je op de hoeken duwt dat ze niet te ver doorzakken wat met een acryl bad wel een probleem kan zijn.
De voorkant toch hout? de meeste mensen adviseren me namelijk alles lijmen met webi platen en aan de muren ijzer of aluminium hoekjes maken waarop de plaat zit geschroeft. Ik weet alleen niet of webi over een lengte van 3 meter nog stabiel is zonder houten frame erachter
 

DJATWORK

 • #4
Latjes op de muur en dan met clips vastzetten.
Ik ga aan de andere kant Ytong muurtje metsen, onder bad.
Hoe krijg ik dit Ytong muurtje nu perfect even hoog als het balkje aan de andere kant?
Zodanig bad recht staat
 

Bullus0

 • #5
Hoeft niet perfect even hoog te zijn als de balk aan de achterkant want het bad moet er niet op steunen maar moet op de poten steunen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #6
Ytong kun je perfekt op maat zagen.
Dus je kunt altijd dezelfde hoogte aanhouden.
 

DJATWORK

 • #7
Als het op de poten moet steunen en niet op de balken, waarom zet je die balken dan?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #8
Een bad moet altijd op poten staan ter algehele ondersteuning.

De balkjes tegen de muren dien als extra ondersteuning, waar de badrand op komt te steunen.

Zou je bijvoorbeeld geen poten gebruiken, en alleen het bad laat steunen op de balkjes rondom, en je laat het bad vollopen met water heb je kans dat de badrand afbreekt door het gewicht.

Als je wel poten gebruikt, en de randen niet ondersteund, dan zal de rand van het bad te veel werken, wat lekkages of beschadigingen aan het bad kan ver oorzaken.

Wat ik verders nog wilde vragen, hoe kom je eigenlijk aan die naam DJATWORK.
Want die komt me heel bekend voor.
 

DJATWORK

 • #9
?
ik ben dj en is mijn dj naam.
 

Jepebe

 • #10
Je bad is gemaakt om te dragen op de onderkant, door die pootjes. De balken aan de muur en de plaat aan de voorkant dienen eigenlijk meer om het een beetje opzijn plek te houden. Het bad mag er niet op dragen, want als het zwaarder wordt (I.E. Als je t laat vollopen) of vervormt (Als je het met warm water laat vollopen) en het zou hangen op die balkjes of de randen, dan scheurt het daar af. Dat is een van de dunnere delen van een acrylbad. Ik denk dat je haast de balkjes langs de muur zou kunnen weglaten als je zeker wist dat het wel bleef staan op die pootjes alleen. Ik zou daar nooit op gokken, door de balkjes en de plaat met ca 3 tot mm kit in te smeren en daar het bad in te laten zakken heb je een mooie flexibele bevestiging aan de bovenkant, die waterdicht is. Om het nu met kit tegen de muur aan te plakken lijkt me minder stevig.
 

MvanV

 • #11
De ondersteuning aan de zijkant is erg praktisch, zo blijven die randjes oomk horizontaal of richting bad aflopend.
Ik heb een bad in huis wat ze vermoedelijk op te kleine balkjes hebben gedaan, waardoor die omranding afloopt van het bad af.
Ik hoef niet uit te leggen wat een irritatie dat geeft, alles komt dus altijd op de vloer. Zelfs water dat bij het douchen via de tegels naar beneden loopt gaat om het bad heen en vindt zijn weg naar beneden.
De glazen doucheschermplaat werkt niet lekker omdat die badrand niet horizontaal loopt maar een beetje afloopt naar het putje.

Je blijft dus siliconenranden controleren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu