Bad loopt niet leeg

Bram12345

 • #1
Ik heb al veel voorgestelde oplossingen uitgeprobeerd, maar kom niet verder. Het probleem is het volgende: Het bad loopt niet goed door. Als er een laag water van 10 cm in staat duurt het bijna een uur voor dit weg is. Als ik met de plopper in het bad werk begint het toilet te borrelen. Ook het toilet en de wastafel lopen niet altijd goed door.

Er is vorig jaar een loodgieter geweest die met een camera de rioolleiding onder het huis heeft bekeken en doorgespoten, maar die konden niets vinden. Het is even beter geweest, maar vrijwel direct hadden we hetzelfde probleem weer.

Aangezien alles betegeld is en we geen bouwtekening hebben, heb ik geen idee hoe de leidingen lopen. Kan iemand mij op weg helpen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Alles wijst toch op een gedeeltelijke verstopping. Heeft die loodgieter 2 kanten opgekeken met z'n endoscoop?

  Is er een ontlucht op het rioolsysteem?
   

  Bram12345

  • #3
  Hij heeft vanaf de buitenkant (een rioolput naast het huis) naar binnen gekeken. Hij dacht dat de buis onder de vloer van de kamer het probleem was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. De badkamer en de bijkeuken liggen tegen elkaar aan en op het dak komt een pijp uit. Ik neem aan dat dat de ontluchting is.
   

  Fiesiekus

  • #4
  Is er geen waterafvoerprobleem in de bijkeuken?
   

  Bram12345

  • #5
  Ja, alhoewel het daar minder vaak is. Soms loopt de afvoer van de wasmachine over. Het ergste probleem zit altijd bij het bad, maar ook de gootsteen in de bijkeuken loopt soms niet goed door.
   

  Fiesiekus

  • #6
  Denk toch een kwestie van de gezamenlijke afvoer opsnorren en ontstoppen/schoonmaken.
   

  Bram12345

  • #7
  Maar hoe doe ik dat als alles in de vloer en de muren is weggewerkt? We hebben in dit deel van het huis geen kruipkelder, dus ik kan niet onder de grond.
   

  Mark en 3 meiden

  • #8
  Kun je bij de wastafel je sifon makkelijk verwijderen?
  sifon er tussen uit en je bad leeg laten lopen als hij nu goed leeg loopt is het waarschijnlijk een beluchtings probleem
  zoniet ergens een beginnende verstopping
   

  Bram12345

  • #9
  Dat had ik op het forum al gelezen en uitgeprobeerd, maar het maakte geen verschil. We hebben nu twee keer in het bad een ontstoppingsmiddel van HG gedaan en het lijkt nu iets beter te gaan. Zou dit betekenen dat het bad het probleem is?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
  Ik heb ook zo het vermoeden, dat er een stuk flexibele afvoer buis is gebruikt voor de afvoer van het bad.

  Als deze dan in een krul omhoog loopt, heb je een dubbele sifon werking, en zal het laatste water maar heel langzaam weglopen uit je bad.
   

  Bram12345

  • #11
  En dat kan alleen maar verholpen worden door het bad open te breken neem ik aan? Zou dit ook betekenen dat door deze flexibele buis het toilet in de badkamer ook niet goed doorloopt?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #12
  Als er geen service luikje in de ombouw van het bad zit, dan zul je inderdaad een stukje open moeten maken.

  Maar het slecht weglopen van de wc, heeft hier denk ik niets mee te maken, of het moet wel heel raar aangelegd zijn.

  Maar kijk ook eens naar de beluchtings buis van het riool die naar het dak loopt, of die nog goed open is aan de buitenkant.

  Want als je met een plopper in het bad begint, en dan de wc begint te borrelen, ligt dat meestal aan een slechte be/ontluchting.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu