Bad loopt vol niet lekker weg, met alleen kraan aan prima

Wan3an

  • #1
Ik heb de fora doorgelezen, en vermoed dat dit een ontluchtings/beluchtings probleem zal zijn, maar ik zou toch graag even wat advies inwinnen over waar ik deze het best zou kunnen plaatsen. (Als dit klopt)

Probleem:

Mijn bad loopt als de kraan daarvan open staat gewoon goed weg. Als ik echter het bad eerst vol laat lopen en daarna de stop verwijder loopt het even goed weg, om vervolgens stil te vallen. Daarna loopt het volgens mij extreem langzaam weg.

Als ik vervolgens de stop weer even plaats, hoor ik het water meteen weglopen. Als ik de stop er dan weer uit haal, herhaalt het bovenstaande zich.

Ik ben met een verbouwing bezig, dus het T-stuk waar het bad op uitkomt is open. (hier kan ik ook goed zien of het water wegloopt/vast staat)

Hebben jullie wellicht een idee hoe dit het makkelijkst op te lossen is?

Ik kan proberen een tekening te maken of wat foto's te nemen als dit wenselijk is, maar daar ben ik nu even niet toe in staat.
 

Piet48

  • #2
Dan zit er duidelijk ergens een tweede sifon, in de vorm van een leidng die niet af maar oploopt.
Daartussen moet dan een beluchter geplaatst worden.
Die kan niet in de vloer dus daar zul je een geschikte plek voor moeten zoeken.

Gr. Piet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een beluchter helpt niets, een ontluchting wel.

Is dit vanaf het begin zo geweest ?
Zit de leiding niet gedeeltelijk verstopt ?
Daar lijkt het meer op.
 

Wan3an

  • #4
Ik heb de leidingen vandaag laten ontstoppen door een loodgieter met een "water stofzuiger" omdat het helemaal niet meer weg liep. Het probleem leek toen ook opgelost te zijn, we hebben echter helaas niet het bad vol laten lopen vanmorgen, dus hebben we dit probleem niet kunnen constateren.

Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat er nog iets van de verstopping is overgebleven, maar dan vind ik het zo vreemd dat het water fantastisch weg blijft lopen als ik de kraan gewoon open laat staan met een harde straal. Ik ben echter geen expert (verre van), dus als dat toch mogelijk is zal ik dat zeker proberen na te kijken of laten nakijken.

De afvoer van zowel keuken als badkamer (worden beide afgevoerd in de badkamer) is nooit echt goed geweest, vandaar dat we deze met de badkamerverbouwing eens goed aan wilden pakken.

De ontluchting van de standpijp lijkt wel goed te werken (toilet ervaart geen problemen), evenals voor de onderburen. (Ik woon op de hoogste etage van een appartementen complex)

Ik zal trachten wat foto's te maken en deze te posten, wellicht dat de situatie dan wat duidelijk wordt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Hoe groot is de afvoer buis van het bad? (diameter)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Is de overloop van bad wel open goed schoon van binnen, meestal zit er haar in
 

Wan3an

  • #7
Het lijkt opgelost te zijn! Maar....er is weinig aan gedaan. Ik vermoed dat er toch nog ergens wat vuil in de leiding naar de standpijp zat, want na verschillende malen spoelen liep het ineens wel weg.

Sindsdien nog een paar keer geprobeerd, en het blijft goed gaan nu!

Hartelijk bedankt voor alle reacties en ideeën!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Laat er af en toe preventief een emmer heet sodawater doorlopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu