Bad/douchegeiser met kranen?

Mabelis

 • #1
Mijn oude keukengeiser, die ook het warmwater voor de douche verzorgt, is kapot. Ik moet een nieuwe geiser kopen en zou dan graag een krachtiger type willen. (Voor een krachtiger straal in de douche en, zo mogelijk, gelijktijdig tappen in keuken en douche.)
Ik zie geisers met ca. 2x de capaciteit die ik nu heb (douche geiser heet dat dan geloof ik), bijv. de Nefit/Fasto F2555 serie. Maar het punt is dat die altijd worden geleverd (en afgebeeld) zonder kranen en wateruitloop, en die moet mijn geiser wél hebben, want hij hangt boven de spoelbak. Mijn vraag is dus: kan ik kranen en een wateruitloop los bijbestellen, en werkt dat dan onafhankelijk van de warmwaterleiding naar de douche?
Op de nefit-website staat onderaan de tabel wel dat kranen en wateruitloop zijn te bestellen als accessoires, maar het is me niet duidelijk of dat voor alle types geldt en of ik dan nog steeds een aftappunt voor de douche heb (dat natuurlijk los van de kranen aan het toestel moet werken). Bij oude Fasto keukengeisers zat er daarvoor een speciaal aftappunt, waarbij je dan ook nog kon regelen hoeveel water je naar de douche wilde sturen - hoe minder water, hoe hoger de temperatuur. Maar misschien is dat iets typisch voor keukengeisers, wat grotere typen niet hebben? Ook lees ik bij dat sommige typen dat middels een elektronische regeling 'de warmwaterhoeveelheid automatisch wordt aangepast aan de behoefte', wat aantrekkelijk klinkt, maar ik heb geen idee of dat in mijn situatie voordeel oplevert.
Ik hoop dat hier iemand is die iets weet van geisers, want via het web kom ik er dus niet echt uit.
Bij voorbaat hartelijk dank voor raadgevingen!
Hans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #2
  Lijkt mij verstandiger om een installateur langs te laten komen om ter
  plekke te bekijken en adviseren wat wel en niet mogenlijk is in uw situatie,
  er zijn te veel variabele factoren die hier invloed op hebben, en dat kunnen
  we niet zien vanaf de pc :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu