Babymeubels schilderen, verfkeuze

Joete

  • #1
Beste experts,

Ik ben babymeubels aan het maken. Een wiegje en commode heb ik al gemaakt en geschilderd en worden al volop gebruikt. Nu ben ik bezig met de box en binnenkort wil ik nog een ledikantje gaan maken. Alles in dezelfde stijl en kleuren.

Nu likt en kauwt de kleine nog niet aan dingen en dat zal ze ook niet doen aan de wieg en de commode, maar bij de box en het ledikant loop ik dat risico natuurlijk wel...

Nu gebruik ik een krijtverf en een was, maar weet ik niet of deze veilig genoeg zijn voor deze situatie. Nu lees ik verschillende dingen op internet en hier en hier op het forum. De ene zegt dat er speciale verf is, de ander zegt dat dit iets is van vroeger...

Mijn vragen:
- Waar moet ik op letten bij de verf? Wat mag er bijvoorbeeld absoluut niet in zitten? Of wat moet er juist wel in zitten? (mag volgens mij geen merken noemen, dus moet het maar even op deze manier controleren)
- Mocht de verf die ik gebruik niet geschikt zijn, waar kan ik het dan mee afwerken om de meubels wel geschikt te krijgen?

Alvast bedankt, ook namens mijn dochter :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk hier eens.
 

Joete

  • #3
Jan, bedankt voor je reactie. Had ook al op Google gezocht, maar blijkbaar de verkeerde termen gebruikt...kwam alleen maar uit bij vingerverf :oops:

Maar dus toch beter om een kindvriendelijke eindlaag toe te passen. Gaan we daar mee aan de slag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu