Aziatische stekker naar EU en voltage

Frangster

  • #1
Hallo allemaal,

Wellicht twee simpele vragen voor vele, maar ik wil onderstaande even zeker weten voordat er straks iets mis gaat. Ik ben bezig met de bouw van een fotostudio in huis. Nu heb ik mijn fotolamp binnen gekregen alleen blijkt er aan deze lamp een Aziatische stekker te zitten. Hij lijkt veel op de onze hier in Nederland, maar past natuurlijk niet.

Vraag 1:Kunnen jullie mij adviseren wat ik aan moet schaffen om deze stekker om te kunnen zetten voor een Nederlands stopcontact? Zitten hier nog haken en ogen aan en eventuele dingen waar ik op moet letten?

Vraag 2: Op de stekker die aan de lamp zit staat dat deze 250v en 10a is. Als ik bij mij in de meterkast ga kijken zie ik dat ik 240v heb. Is dit een probleem? Kan ik zonder zorgen deze lamp met een convertor/reisstekker ompluggen en gebruiken?



Alvast bedankt!


Foto's plaatsen a.u.b. via klusidee, mod.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Zo te zien, kun je die stekker zo van de snoer afhalen.
Deze zou je dan kunnen vervangen, door een gewone nederlandse stekker.
 

STF

  • #3
Op Europese stekkers staat ook vrijwel altijd 250V en 10A vermeld, dat is het maximale voltage en amperage waar de stekker geschikt voor is. Als het goed is staat er op het lamparmatuur zelf wel het voltage en frequentie waar het op hoort aangesloten te worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu