Binder Serie 696 stekker en chassisdeel krimpen?

Bert.deJong

  • #1
Voor mijn stuurautomaat op een zeilboot zoek ik een nieuwe aansluiting, de oude is stukgegaan en ik heb geen vertrouwen in de constructie van deze kabel. Een nieuwe kopen ga ik dus niet doen.


Ik wil hiervoor wel deze plug gebruiken:

En de bijbehorende stekker.
Daarbij doen zich een aantal problemen voor:
De stekkers worden zonder krimpcontacten geleverd, en je hebt twee verschillende maten nodig, en van beide mannetje en vrouwtje. Deze contacten worden, als je ze als particulier al kan bestellen, geleverd per 100 stuks, En dat dan keer vier.

Voor het krimpen is een speciale tang nodig, misschien kan het ook met een andere tang, maar ik wil graag zekerheid. Ik heb nog geen instructies kunnen vinden om deze connectoren met een alternatieve tang te krimpen.

Bericht aangepast - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Lees eerst de forum regels, dan zou deze vraag niet hebben gesteld.
 

Bert.deJong

  • #3
bedankt voor je reactie, ik ken de forumregels kennelijk niet goed genoeg.

Ik heb proberen uit te leggen wat het dilemma is. Ik wil dit heel graag zelf doen, maar dat is eigenlijk onmogelijk. Misschien is er iemand op het forum die dat wel gelukt is dan hoor ik heel graag van haar of hem. Als deze post niet door de beugel kan mag hij verwijderd worden, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik dan aan mijn informatie kom.
 

HenkL14

  • #4
Ik denk dat je beter contact op kunt nemen met Binder Nederland naar een bedrijf wat dealer is van die connectoren. Zij kunnen vast wel vertellen welke bedrijven je kunnen helpen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Forumregels:.

* Via de door leden geplaatste berichten op het forum mogen geen materialen, onderdelen of (complete) apparaten verhandeld worden. De vaste beantwoorders zijn weliswaar vaak vakmensen in een bepaalde richting, maar zullen nooit ingaan op vragen om dergelijke materialen te leveren (of aan te prijzen). De vaste beantwoorders zijn niet beschikbaar voor het (betaald of onbetaald) bij andere forumleden uitvoeren van werk. Vragen hierover zullen verwijderd worden.

* Er worden in de door leden geplaatste berichten op dit forum geen adressen verstrekt van bedrijven of personen ten behoeve van het uitvoeren van klussen, reparaties of andere bezigheden of het verkrijgen van materialen.
Vragen naar zulke adressen zullen verwijderd worden.


 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu