AWB thermomaster 2 met 0-8 code geeft nu geen druk meer

Alexy Baan

  • #1
Mijn AWB is aan vervanging toe, tenminste een maand geleden is ze verkeerd bijgevuld, en sindsdien geeft ze 0-8 code. De Gaswacht er bij, die keek 5 minuten en ja mevrouw u moet een nieuwe ketel. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Nu geeft ze helemaal geen druk meer, en ik ben er nog niet uit wat voor een ketel ik moet laten plaatsen, ik weet niet of ik hier over een paar jaar nog woon, heb drie lekkende kranen waar de gaswacht niets mee heeft gedaan, hun manier van schoonmaken is ook niet om over naar huis te schrijven,

Weet iemand even een oplossing om de druk van de ketel weer normaal te krijgen, opdat ik rustig een betaalbare ketel kan investeren, ik zit op het randje van Friesland/Groningen aan de waddenzee. Dus niet bepaald de simpelste lokatie.
 

Ceeshobby

  • #2
Wat is verkeerd bijvullen, kan maar op een manier.
Slang aansluiten zorgen dat er geen lucht in zit, kraan opendraaien ook het vulpunt open.
Als het goed is loopt de druk op.

Succes
 

Alexy Baan

  • #3
Beste Cees Hobby,

Dat is allemaal allang gebeurd, vanmorgen bleek de hele regio zonder water te zitten, maar omdat de AWB maar die 0-8 code blijft geven, ook met douchen is het water koud en dan mag je op reset drukken, er is al een monteur geweest, wordt een nieuwe, warmtewisselaar is stuk, zag hij door het slangetje eraf te halen en een drukmeter er op te plaatsen, en we moeten een nieuwe ketel kopen. Nu zoeken naar een nieuwe ketel die aan dezelfde voorwaarden voldoet, en niet te duur, ik had er niet op gerekend, maar wie doet dat wel
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Deze storing heeft niets met vullen of waterdruk te maken. Er zit in de ketel een drukschakelaar, die aan de elektronica doorgeeft of water een luchtstroom door de ketel is. Als die luchtstroom er niet is, of je drukschakelaar(of bedrading ervan) is kapot, krijg je de genoemde storing.
 

Marcn88

  • #5
Waarschijnlijk is uw warmtewisselaar rookgaszeidig verstopt dit gebeurd met deze ketels omdat de achterkant van de wisselaar (het deel waar de meeste condensatie optreedt ) niet bereikbaar is om schoon te maken en idd is het dan beter in een nieuwe ketel te investeren dan in dit toestel wat zeker de 10 jaar gepasseerd is een nieuwe wisselaar te plaatsen
 

Alexy Baan

  • #6
Marcn88

Die conclusie hebben wij ook al getrokken, nu zoek ik nog een vervanger, ik ben niet van plan hier lang te blijven, dus een topketel hoeft het niet te zijn, als ze maar voldoet aan dezelfde specs. Warm huis, en warm water.

Suggesties zijn welkom.. :mrgreen:
 

Alexy Baan

  • #7
Ingmar89,

Via een AWB monteur wist ik precies waar mijn ketelboer naar moest kijken, maar dat heeft hij niet gedaan, noch de bekabeling, noch de slang, niets, alleen de slang eraf en een metertje erop en hoppa, u moet een nieuwe ketel, ik stuur een expert van ons, en krijg natuurlijk de duurste ketel in mijn mik gesmeten, de man had het continu over Opel en Mercedes, dat was irritant, ik ben dol op auto's maar shop nu voor een redelijke ketel, niet een andere auto. Dan weet ik wel wat ik neem, geen andere, dik tevreden met wat ik al 17 jaar rijdt. :-)
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #8
We geven hier geen merkadviezen.
Als je een bedrijf hebt wat onderhoud doet, dan zou ik zorgen dat ik een ketel neem waar ze dealer van zijn, en dus onderdelen en apparatuur voor hebben.

Ik zeg altijd in het heel erg algemeen, in nederland worden op dit moment geen slechte ketels gemaakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu