AWB thermoelegance 4 storing cv druk

Patjes

  • #1
Ben in het bezit van een AWB thermo elegance 4 Combi ketel. februari j.l. onderhoud gehad, ik had drukverlies, expansie vat was lek, deze is vervangen door een 18 liter 0,5 bar vat (volgens mij hetzelfde type als er hing dus ook een 0,5 bar) ook lekte er cv water bij de druksensor, deze vervangen en lekkages en druk was okey. na 1 maand kwam het wel eens voor dat de CV op storing sprong met als melding onvoldoende CV druk <0,2 bar>. Maar er was wel voldoende druk in het circuit. Daarom wederom de druksensor vervangen, echter dat hielp niet en spontaan kwam de melding druk te laag, deze was soms met een reset te resetten maar vaak ook niet. Door de monteur is met AWB gebeld deze adviseerden de brandreprint te vervangen. zo gezegd zo gedaan.Print vervangen. Probleem leek opgelost. maar avonds zag ik dat de ketel spontaan een reset gaf en daarna weer functioneerde. Dag later in de avond weer op storing. met een rest te verhelpen. 2 dagen later weer storing druk te laag, met een reset niet te verhelpen. dus op storing laten staan en douchen met koud water. spontaan heeft de ketel zich weer hersteld. Gelukkig had ik een filmpje gemaakt van het probleem. Monteur is weer geweest en weet het eigenlijk ook niet goed. de cv druk in koude toestand is 1.8 bar. De druk neemt niet extreem toe maar stijgt bijvoorbeeld naar 2.0 bar bij gebruik. Heeft iemand enig idee wat dit voor een probleem kan zijn ??? Verkeer expansievat ??? of toch iets anders ????
 

Combiketel

  • #2
Dat de druk met 0.2. toeneemt is vrij normaal. Dus expansievat kun je al wel uit sluiten. Is de installatie wel goed ontlucht ? Wat ook nog zou kunnen is dat men een verkeerd type print of druksensor geplaatst heeft. Beter kun je een monteur van de fabrikant laten komen als het probleem blijft.
 

Panic

  • #3
Bedrading is het eerste waar ik aan denk. Dus tussen de druksensor en de print.
 

Patjes

  • #4
Alvast bedankt voor de tips:

De print is exact van hetzelfde type, is ook door een erkend installateur erin gezet. De installatie is goed ontlucht. (ook met behulp van het menu zodat de ontluchten stand beter werkt) maakt ook geen vreemde geluiden. Ik twijfel nu zelfs of de print wel vervangen had moeten worden, want het probleem is er nog steeds te pas en te onpas

De bedrading tussen de druksensor en de print heb ik doorgemeten en geen breuk kunnen ontdekken.

Druk sensor reeds 2x uitgewisseld met 2 verschillende type 1 van AWB zelf en de andere een compatible versie.
 

Panic

  • #5
Geen breuk hoeft niet te betekenen dat het helemaal goed is. Ik kom wel eens slechte connectors tegen aan de kant van de druksensor met als gevolg af en toe geen of slechte communicatie naar de print.
 

Patjes

  • #6
Het is nu zo'n 2 weken gelden, ik had de connector los gemaakt en wat bijgebogen en weer geplaatst. tot nu toe is het probleem niet meer voorgekomen. Ik denk dat dit de oorzaak is geweest.
Bedankt voor de tips
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu