AWB Thermoelegance warm tapwater valt weg

Resta

 • #1
Beste klussers,

Hopelijk kunnen jullie mij verder op weg helpen.

- cv-ketel : AWB Thermoelegance 4 uit 2008.

CV gedeelte werkt goed.
Bij de vraag van warm tapwater (douche, thermostaatkraan) start te ketel goed op en levert warmwater. Na enige tijd als je goed oplet merk je dat de flow uit de douche een klein beetje terug loopt en hierna zakt de temperatuur van de douche geleidelijk naar lauw. Soms gebeurd dit vanzelf, soms na het lager of hoger instellen van de temperatuur.
CV start zoals hij altijd doet bij deze warmwater vraag op vol vermogen. Omdat het een thermostaat douche betreft stopt hij af en toe met verwarmen om vervolgens daarna weer op vermogen te verwarmen. Het verschil nu is dat de CV ipv vol vermogen terug schakelt naar 3 streepjes vermogen, en ik voel dat de warmwater leiding niet meer heet maar lauw wordt.
Uit doen van de douche en opnieuw aan fixed het probleem soms. Het extra vragen van meer warm water of 'heter' warm water maakt dan geen verschil meer uit.
Probleem is ook op te wekken met het bad bijv.

Uitlezen van de foutcodes levert niks op.
Uitlezen van de warmwater flow is correct (parameter 16) : 6.9L, en ook met kranen e.d.geeft hij een goede water.
Aanvoertemperatuur/ stromingstermperatuur van VV (parameter 12) gaat netjes naar 80C en retour (parameter 13) op 40. Bij terugvallen naar de 3 streepjes gaat de aanvoer in de uitleeswaardes naar 30-40C
De uitgaande leiding voor radiatoren uit de CV installatie wordt niet heet/warm.

*Waterdoorstroom sensor lijkt me onwaarschijnlijk? Aangezien deze netjes flow aangeeft.. maar niet uitgesloten

Waar kom ik dan op uit?
*NTC sensor op de platenwisselaar
*Bekabeling hydroliek (Wellicht lichte oxidatie na de lekkage van de aut. ontluchter, dit zijn de kabels die naar de doorstroomsensor, waterdruksensor enz gaan)
*Driewegklep
*Onderhoud/reiniging (warmtewisselaar vies?)

Iemand een idee hoe de focus van het probleem beter gevonden kan worden of nog ideeën waar het hem in kan zitten?
Alvast super bedankt voor het mee puzzelen!

( Laatste probleem: 3 Jaar geleden heb ik een tweetal monteurs 'over de vloer gehad' omdat de CV ketel bij opstarten meteen uitviel bij doorlopen van opstart programma. Monteur 1 gaf aan vervang de CV ketel die is stuk als hij niet goed meer op/door start, dit vond ik wat kort door de bocht zonder een fatsoenlijke blik te werpen. Monteur twee heeft in de ketel gekeken en wat dingen geprobeerd. Gaf ook aan dat het van alles kon wezen maar dat er geen storingscodes uit te lezen waren doordat de ketel uit viel en geen code opsloeg of uit te lezen was omdat de CV uitviel. Wilde iets met de printplaten proberen te vervangen. Hele CV vervangen was misschien een beter idee.

Ik ben zelf gaan neuzen in de cv ketel, wetende dat de automatische ontluchter lekte. Hierbij uitgekomen op een geoxideerd contact in de waterdruksensor.
Deze vervangen en de ketel deed het weer als een zonnetje zonder uitval.)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Resta

  • #2
  Niemand een idee? :cry:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu