Automaten Kookgroep

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb een kookgroep uitgerust met twee zekeringautomaten. Daar zit een verbindingsklepje bij maar deze zorgt er alleen voor dat als je de groep uitschakelt met de hand je beide groepen uitzet.
Ik dacht dat het zo zou moeten zijn dat als één van de zekeringen uitschakelt de andere ook mee zou moeten gaan. Dat is nu niet het geval, klopt dit?
 
Dat is nu niet het geval. Zal vanavond even een foto maken en deze posten. Gaat om een nieuwbouw woning, dan kan ik daar de bouwer nog even op aanspreken dat het niet correct is en ze daar nog even actie op moeten ondernemen. Mogelijk gewoon vergeten bij de oplevering...
 
71184_IMG_00861_1.jpg
 
Troost uzelf in de wetenschap dat deze automaat wel goed is, ABB levert nl verbindingsbruggen uit waarbij de automaatlippen tegelijk afgeschakeld kunnen worden.
Dat is ook het idee hierachter, in één handeling de groep in alle leiders en nullen af kunnen schakelen.
De bouwer zal alleen materialen installeren die hij zo kan aanschaffen,
evt. knoeien of wanpresteren op zo'n laag niveau levert hem niets op.
 
Wat voor mij onduidelijk blijft is het volgende: Als er overbelasting of kortsluiting is bij één van de twee groepen dan zal maar de helft van de kookgroep uitschakelen. Ik dacht dat altijd de gehele kookgroep dan direct afgeschakeld dient te worden.
Dat is namelijk met de huidige verbindingsbrug niet het geval.
 
Dit is gewoon correct.

Afschakelen doe je zelf en moet in alle polen tegelijk.

Bij overbelasting of kortsluiting hoeft alleen de overbelaste fase af te schakelen.

Vroeger waren het gewon 2 smeltpatronen met een dubbelpolige schakelaar die met een beugel aan elkaar zaten, dan kan er ook maar 1 tegelijk afschakelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan