ATAG Vaatwasser pompt water niet meer omhoog AL6

KoertvdBerg

  • #1
Onze ATAG VA6011GT vaatwasser pompt het water niet meer in de afvoer. Afh. van het programma stopt het wasproces met de melding AL6. In het boekje staan dan simpele oorzaken. Ondertussen heb ik de filter uit elkaar gehaald (ook de twee plastic onderdelen) en gereinigd (ook de doorgang naar afvoerslang is open), de pomp bekeken (pompt), de afvoerslang gecontroleerd (prima), enz... Wat blijkt.... de vaatwasser doet het nog wel als hij het water in een emmer mag pompen. dat doet de vaatwasser wel een beetje zozo. Mijn leken analyse is deze: het afvoeren van water gaat met te weinig druk gepaard en daarom stopt de machine al;s de slang omhoog gehouden wordt. Maar waarom? Dezelfde pomp verzorgt het wassen met ogenschijnlijk evenveel plezier en kracht als vroeger. Zie ik een plek in het afvoerproces over het hoofd waar nog troep in kan zitten?
 

Gericom

  • #2
De pomp is een gecombineerde spoel-/afvoerpomp. Waarschijnlijk zijn de schoepjes van de afvoer afgebroken doordat er iets tussen heeft gezeten.

Schoepset is een set onderdelen die bij Atag leverbaar is.

Complete pomp moet hiervoor verwijderd worden. Apparaat op linker zijkant leggen. Plastic bodemplaat en plastic plaatje achterzijde loshalen. Pomp naar achteren los trekken (lipje voorzichtig iets oplichten). Bij opnieuw plaatsen zeep of siliconenspray op rubberringen doen en pomp goed in opening duwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu