ATAG Vaatwasser geeft geen water

Peter4865

  • #1
Hallo, hopelijk kan iemand mij verder helpen.
Bij het aanzetten van mijn ATAG VA63111LT vaatwasser, gaat het programma wel lopen, maar wordt er heel vaak geen water ingepompt. Heel vaak, want na een paar keer resetten pakt 'ie uiteindelijk wel. Soms ben ik 10 minuten bezig, soms werkt het meteen.
Weet iemand wat hier mogelijk aan de hand kan zijn?
Alvast bedankt.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
De vaatwasser "pompt" geen water maar pakt water door het openen van een of meerdere kleppen/ventielen. Iniedergeval 1 aan de kraan in het waterslot van de toevoerslang en wellicht 1 in het apparaat daar waar de aanvoerslang het apparaat binnenkomt en aangesloten is op het labyrinth aan de linkerzijde van de vaatwasser.

je begint bij de kraan en kijkt of deze wel voldoende waterdruk geeft door de wartel los te draaien en de kraan te openen met een emmer eronde (er moet een forse straal uitkomen). Je kunt dus meten op de stekker beneden of deze wel goed 230v op de klep krijgt gedurende een langere periode. En de slang testen door 230v op deze stekker te zetten met een externe kabel en te kijken of er wel goed water door de slang en het slot het apparaat in stroomt. Dit zijn de eerste stappen.

Afbeelding verwijderd wegens gebruik van winkelnaam.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

nixor

  • #3
Kan ik hier op inpikken? Mijn vaatwasser neemt ook regelmatig geen water in.
Heb het labyrinth al proper gemaakt. Na het labyrinth komt een volgend bakje die 2 inlaten heeft. Deze rechtse gaat naar de ionenfilter en de linkse loopt niet af. Is dit normaal? Heb de indruk dat als deze vol is, de vaatwasser stopt met het programma en begint af te pompen. Hoe kan ik dit oplossen?
Foto ter verduidelijking.
1656956230792.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu