ATAG Vaatwasser geeft geen water

Peter4865

  • #1
Hallo, hopelijk kan iemand mij verder helpen.
Bij het aanzetten van mijn ATAG VA63111LT vaatwasser, gaat het programma wel lopen, maar wordt er heel vaak geen water ingepompt. Heel vaak, want na een paar keer resetten pakt 'ie uiteindelijk wel. Soms ben ik 10 minuten bezig, soms werkt het meteen.
Weet iemand wat hier mogelijk aan de hand kan zijn?
Alvast bedankt.
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Sleutelmeneer

    • #2
    De vaatwasser "pompt" geen water maar pakt water door het openen van een of meerdere kleppen/ventielen. Iniedergeval 1 aan de kraan in het waterslot van de toevoerslang en wellicht 1 in het apparaat daar waar de aanvoerslang het apparaat binnenkomt en aangesloten is op het labyrinth aan de linkerzijde van de vaatwasser.

    je begint bij de kraan en kijkt of deze wel voldoende waterdruk geeft door de wartel los te draaien en de kraan te openen met een emmer eronde (er moet een forse straal uitkomen). Je kunt dus meten op de stekker beneden of deze wel goed 230v op de klep krijgt gedurende een langere periode. En de slang testen door 230v op deze stekker te zetten met een externe kabel en te kijken of er wel goed water door de slang en het slot het apparaat in stroomt. Dit zijn de eerste stappen.

    Afbeelding verwijderd wegens gebruik van winkelnaam.
     
    Laatst bewerkt door een moderator:

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu