Atag q38c icm brain q thermostaat

Jeroen.kars

  • #1
Beste deskundigen,

Ik heb een vraag over de aanvoertemperatuur.
Situatie is als volgt: zeer slecht geïsoleerd pand met een brain q thermostaat op een koude buitenmuur en radiatoren die zijn omkast (met van die sierroosters)
De thermostaat geeft aan dat het 11 graden is en dan kan best op die muur, in de zaak is het dan 15 graden (losse thermometer) en de thermostaat staat vragend op 20 graden.
Het wordt niet warmer dan dat en het lijkt me dat de oorzaak ligt in die omkastingen om de radiatoren, echter wat me opvalt en wat ik niet kan verklaren is dat aanvoertemperatuur van de installatie niet boven de 65 graden uitkomt. (geeft de thermostaat maar ook de ketel aan) Nu heb ik tijdelijk de bedrading van deze thermostaat verwijderd op de klemmenstrook in de ketel en een lus geplaatst op de aan/uit klemmen. De aanvoertemperatuur loopt nu wel op naar ingestelde waarde (85 graden) Ik ben zelf geen cv installateur en heb verder ook geen kennis van de atag ketel, de installatiehandleiding geeft ook niet de informatie die ik zoek. Iemand enig idee hoe het kan dat combinatie van brain q en deze ketel aanvoer niet warmer wordt dan 65 graden? Is dit te wijzigen in de programmering van de ketel zodat ik weer gewoon de brain q kan aansluiten? NB: Er zit geen weerafhankelijke regeling op, die klemmen waren leeg.

Gr. Jeroen
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Dient toch een aantal zaken/instellingen op zowel de cv-ketel als de brainQ
aangepast te worden op bouw van jullie pand, nu heeft de brainQ bepaald
dat hij niet harder hoeft te stoken om zijn rendement te behouden.....
Is aan te raden om dit uit te laten voeren door een Atag ervaren monteur
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu