ATAG Q-Solar i.c.m. Brain-Q issues

Bossie86

  • #1
Hey,

Ik heb een ATAG Q-Solar (Q25SC200N) i.c.m. een Brain-Q.

Nu heb ik daarbij twee vragen:
1. Op het moment dat ik de WW-functie direct op de ketel uitzet, dan heb ik ook geen verwarming meer. Hoe zou dit kunnen komen?
2. Als ik mijn gasverbruik bekijk via de P1 meter, dan lijkt de ketel eigenlijk allen 100% aan of 100% uit te staan. De moduleren werking lijkt dus niet helemaal juist te zijn. Kan iemand mij adviseren waar ik naar moet kijken?

Zelf ben ik al door alle handleidingen heen gegaan en naar veel instellingen gekeken, maar het is met niet gelukt om een antwoordt te vinden op bovenstaande zaken.

Gr.
Jeroen
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #2
    de p1 meter logt de gashoeveelheid volgens mij 1x per 15 minuten, hieruit kun je dus niet concluderen of het toestel moduleert of niet.
     

    Bossie86

    • #3
    De P1 meter meet het verbruik iedere 5 minuten, maar ik kijk niet op detail niveau maar over de hele dag. Het gas verbruik is dan zeg maar 3x 4u hoog en de rest 0. Idealiter zou ik bij een continue temperatuur instelling op de thermostaat een continue gasverbruik willen zien (enkel temperatuursinvloeden van buiten hebben dan effect op de regeling). Ik heb vloerverwarming dus grote temp schommelingen zijn zinloos.

    Ik zie nu aan het verbruik dat hij nogsteeds aan het verwarmen is, terwijl de kamer temperatuur al ruim gehaald is (ik heb parameter 9 op 0.5 graad staan). Het lukt me dan ook niet om een verband te trekken tussen de kamervraag en het werkelijke verbruik.

    kan dat iets te maken hebben met een onjuiste thermostaat, of een defect in de ketel (ik vind het gek dat als ik WW uit zet, ik ook geen verwarming heb).
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu