ATAG i28EC geen branderstart

DaKo

 • #1
Hallo, na leeghalen en weer vullen van mijn systeem heeft het warmwater anderhalve dag gewerkt. Daarna is de automatische ontluchter kapot gegaan, met als resultaat het nodige water op zolder :-(.

Vanmorgen is de ontluchter vervangen. Het lek is weg, het systeem zit op druk. Maar er komt geen warm water. De aanvoerkraan naar de cv is open, het water stroomt er ook wel doorheen, maar de brander start niet. Zojuist ook de verwarming geprobeerd (moest even wachten, maximale in te stellen temperatuur is 27 graden, en het was al 27,4 in de woonkamer :-)), maar ook dat blijft uit. Zonder foutcodes. Dat is toch gek? Ik had tenminste een foutcode verwacht. Wat kan hier aan de hand zijn?

Oh ja, paar minuten zonder stroom om te resetten geeft geen ander resultaat.
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • DaKo

  • #2
  zul je net zien. Na een poos is de ketel wel gaan verwarmen. Maar warm water is er nog niet. Mijn vraag blijft hetzelfde (wat is hier aan de hand), maar situatie is dus iets anders dan hierboven.

  edit: het wordt nog gekker. Ik heb de eco-stand uitgezet, en de ketel begint spontaan warm water te maken. Vlug het gezin onder de douche gestuurd haha.

  Beetje rondsnuffelen op internet, en ik vermoed nu dat de flowsensor kapot is, Hierdoor zou de ketel niet weten dat warm water gevraagd wordt. In de eco-stand maakt hij dat immers On Demand. Geen flow, is geen brander. Makes sense?
   
  Laatst bewerkt:

  DaKo

  • #3
  Nou, om deze thread af te ronden: monteur vanmiddag langs geweest. Zat een stekkertje los :(. Wellicht met droog maken na het vervangen van de ontluchter of zo. Anyway, snelle actie van monteur en makkelijk gefikst. Top! Vandaag weer warm kunnen douchen...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu