Armatuur met schemerschakelaar vervangen?

Lutz

  • #1
Boven mijn achterdeur hangt een buitenlamp met een schemerschakelaar. Alleen kan men de gevoeligheid niet instellen en in de loop van de laatste 17 jaar is het kunststoffen "oog" toch wat blind geworden. Het werkt nog steeds, maar indien het donker wordt schakelt de lamp vroegtijdig in en s'ochtends pas laat weer uit. Het betreft nog zo een armatuur van een bekend merk uit Eindhoven, en er zit nu nog een 9W PL-S steklamp in, wat in feite te vel licht geeft. De PL-S lamp zou ik kunnen vervangen voor een model van 5 Watt, maar wat doe ik met de schemerschakelaar?

Is het überhaupt zinvol de armatuur nu al te vervangen, of kan ik beter wachten totdat ze überhaupt niet meer werk? (Een nieuwe armatuur kost ook geld, en weegt dat op tegen de kosten van wat de veel branduren?
 

Lichtpunt

  • #2
Of je de PL-S 9watt kunt vervangen door een 5watt exemplaar ligt aan de vsa, lees even de gegevens op deze vsa en je weet of de lamp kunt vervangen.
Het feit dat dit armatuur pas "slechts" 17 jaar is, zegt zeker veel over de kwaliteit.
Een armatuur van dit kaliber is toch best prijzig.
Als deze nog functioneert zou ik zeker deze nog niet vervangen.
Het stroomverbruik is per dag nog geen 5 cent. Dus per branduur ca. 0,5 Eurocent. Dit zal je dus voorlopig niet kunnen terugverdienen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu