Andere kleur tijdens schilderen schutting

Memkop

  • #1
Hallo,
Normaal zou ik deze vraag plaatsen in verven, maar dat is momenteel niet mogelijk, dus daarom in deze.
Ik ben bezig schutting te schilderen, in overleg met buurman de bovenzijde ook, nu vindt hij het ineens niet mooi meer (ik het 3 vd 5 delen gedaan).
Nu wilt hij bovenop zijn eigen kleur (donkerder).
Nu denk ik dat het handig is om eerst met onze kleur alles af te maken zodat er niet te veel kleur verschil te zien is. Zit ik goed?

Schutting is nu vrij kaal en opgeschuurd, mijn kleur is wat roodbruin transparant verf en die van de buurman transparant maar veel donkerder bruin.

Alvast bedankt voor jullie reactie!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je doet er volgens mij verstandig aan alleen jouw kant helemaal te schilderen, 1 of meerdere keren naar gelang de dekking gewenst is en een week of zo te wachten voor je de tweede kant schildert. In elk geval minstens enkele dagen.

Reden: als je de tweede kant schildert, zit het er dik in dat er verf spat of lekt over het eerste gedeelte. Is die verf te kort geleden opgebracht dan loop je kans dat bij het (direct!) wegvegen van de spetters od. de oude verf mee weggeveegd wordt. Dat is al helemaal het geval wanneer je daarvoor terpentine gebruikt (bij een oplosmiddelhoudende verf) of water (bij een verf op waterbasis).

Wel de buurman even informeren dat je het zo gaat doen anders maakt ie zich misschien zorgen dat je het erbij laat. :wink:

Nu je al een deel van de bovenkant met jouw kleur hebt geschilderd, is het misschien wel verstandig de gehele bovenkant eerst met die kleur te schilderen. Anders krijg je bij het overschilderen met de 'buurman-kleur' mischien kleurverschillen tussen het eerste en het tweede gedeelte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu