Anbo ringen gaan lekken

Henkie_j

  • #1
Afgesplitst van dit topic


Ambo ringen zijn mooi voor noodgeval
Maar na een tijdje gaan ze lekken
Jan
 

H@ns

  • #2
Henkie_j schreef:
Ambo ringen zijn mooi voor noodgeval
Kan iemand van de specialisten dit beamen of ontkrachten?

Het staat een beetje vreemd in het archief namelijk; "anbo ringen gaan na een tijdje lekken" En dan zonder enige onderbouwing :?

Een schroefbus krijg je nooit tussen één doorgezaagde bestaande buis geschroefd denk ik.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
@ H@ns,

De Anbo koppelingen zijn net zo betrouwbaar als andere merken koppelingen, mits ze volgens de voorschriften van de fabrikant zijn gemonteerd en gebruikt.

Als inderdaad alle Anbo koppeling maar tijdelijk oplossingen waren dan zou nu heel nederland met lekke installaties zitten, en dat is niet zo.

De Anbo koppeling is net zo betrouwbaar als andere merken, maar net als met alle dingen in het leven: als ze voor verkeerde doeleinden gebruikt worden, bijv. voor de waterleiding dan gaat het niet goed omdat ze daar niet geschikt voor zijn.

De Anbo koppeling wordt door diverse ketelfabrikanten gebruikt om een galvanische koppeling te voorkomen.
Omdat messing en aluminium elkaar niet zo goed verdragen, wordt de ijzeren Anbo koppeling met kunststof ring gebruikt t.o.v. aluminium van de ketel dat verdraagt elkaar wel.

En de verloopringen van "Ø draadbuizen naar mm Ø metrische buizen zijn prima verbindingen, maar hier geld ook weer de juiste gebruikswijze en montage, als dat goed gedaan is een prima verbinding.

Wil er wel er een opmerking bij maken dat, iedere verbinding die los gemaakt kan worden een kleine kans op lekkage geeft en dat in onbereikbare ruimten dit als het kan moet worden voorkomen.

Maar dat staat los van het merk van een willekeurige koppeling.
 

H@ns

  • #4
Goed dat je dat even recht zet CVolieboy :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu