Vloerverwarming aanbouw - Kan dit en welke verdeler zullen we kiezen?

Rein

  • #1
Hallo allemaal,

We hebben een huis met een aanbouw. In het oude gedeelte zit vloerverwarming en de vloerverwarming van de aanbouw moet nog worden aangesloten. Bij de aanbouw komen vier plastic pijpjes (16x2?) uit de vloer op de plek waar eerst de radiator van voorheen de buitenmuur zat. De vloerverwarming van het bestaande gedeelte werkt als volgt: er zijn twee groepen en elke groep is direct doorverbonden met de aanvoer en retour van de oude radiatoren. Dit werkt goed. Het idee is nu om de twee extra groepen van de aanbouw samen met één groep van de bestaande vloerverwarming via een verdeler aan elkaar te koppelen. Het geheel wordt dan gevoed door de aanvoer van voorheen de radiator van voorheen de achterpui.
Vraag: Kan dit en welke verdeler zullen we kiezen?

Vloerverwarming.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
u plaatst dus geen verdeler? hoelang zijn de groepen?
 

Rein

  • #3
Jawel, ik wil 3 groepen samenvoegen met een verdeler. De vloer met twee groepen is 6 x 3 meter. Slanglengte onbekend. Mijn vraag is of je deze 3 groepen op één bestaande radiatoraansluiting kan laten lopen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
3 groepen gaat wel lukken
 

Rein

  • #5
wat voor verdeler kan ik daarvoor gebruiken? met pomp? alle groepen apart regelbaar? Is het wel gebruikelijk om vloerverwarming zonder verdeler te laten werken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu