Verwarmingsleiding maken naar aanbouw

Gilze

  • #1
Ten tijde van de bouw van onze aanbouw heb ik voor 2 radiatoren leidingen van Ø15 (ommanteld) mee in de vloer gestort. Deze steken door de fundering in de kruipruimte. Nu wil ik deze aan gaan sluiten op het bestaande leidingsysteem aan de andere kant van het huis (ca. 6m verderop). Wat is nu het makkelijkste/beste? 1x aanvoer/retour aftakken richting de aanbouw en daar opsplitsen, of beiden separaat aftakken.Mijn gevoel zegt aanvoer en retour 1x aftakken met Ø15 en net voor de aanbouw splitsen.

Tips?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Met de gegeven informatie kunnen we zo niets helaas.

Want de leiding diameter van de buis is afhankelijk van de lengte van de leiding en de capaciteit van de radiatoren.

Waarop moet het worden aangesloten, wat voor een systeem.
 

Gilze

  • #3
Zoals je op de schets kunt zien zou de leiding tot aan de aanbouw ca 5.5m zijn. Het betreft 2 radiatoren van (ik dacht) elk 2400W. De ketel is een Remeha Avanta. Het systeem hoeft niet voor de hoofdverwarming van de totale ruimte te zorgen, alleen ervoor te zorgen dat het relatief vele glas in de aanbouw er niet voor zorgt dat dat een redelijk koude kant van de kamer wordt.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
4800 Watt gaat niet over een 15 mm leiding.

Maakt vanaf de hoofdleiding een aftakking met ca. 22mm leiding en vlak bij de nieuwe radiatoren een verdeling naar T stuk ca. 15x22x15 mm.

Wel nog de installatie inregelen na het aansluiten van de nieuwe radiatoren.

Vr Gr en succes ermee
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu