Aluminium een bruine kleur geven

Karin015

  • #1
Ik heb een paar aluminium strips, die ik graag een bruine kleur wil geven, het liefst een half transparant.

Nu heb ik zelf geprobeerd dit met standaard beits te bewerkstelligen, maar met een kwast werd het veel te streperig en met een roller komen er allemaal luchtbelletjes op.

Beide pogingen dus mislukt...

een beits oid in spuitbus, zou een oplossing zijn, maar dat kan ik op internet nergens vinden, heeft er iemand een ander goed idee?

Alvast bedankt!
 

EGeen

  • #2
Aluminium wordt nooit transparant afgewerkt. Normaal gesproken met een "non-ferro-primer" daarna met een dekkend systeem eroverheen.
Wellicht een alternatief? (ikzelf zou er niet voor gaan) De primer (let op dit zijn aparte grondverven!) in kleur maken en deze half her en der afschuren. (goed verdunnend erop zetten)
 

Karin015

  • #3
Bedankt voor je reactie. Maar de tip van het afschuren, is ook niet helemaal wat ik bedoel.
Inmiddels een nieuwe poging ondernomen met een andere beits en kwast. de strepen worden al minder, alleen moet ik in het vervolg eerst eens goed ontvetten :?

Ik denk dat ik het maar bij het beitsen hou, maar tips blijven welkom!
 

Freestyleklusser

  • #4
Ontvetten is wel zo belangrijk anders hecht het meestal niet goed. Probeer eens (op teststrip) een universeel hechtmiddel dat transparant uithardt (als dat bestaat) en maak dat aan met wat bruine pigment (verkrijgbaar bij de dhz zaak).
 

Karin015

  • #5
Bedankt voor je reactie. Ik ben inmiddels bij een verfzaak geweest, en heb toch maar gekozen voor een simpele dekkende spuitbuslak. Een transparant hechtmiddel hadden ze niet, ik denk ook niet dat het bestaat.

maar ik denk dat het zo wel gaat lukken.

bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu