Alle water/verwarmingsleidingen verleggen

Saber87

  • #1
Hallo allemaal,

Gezien ik nieuw ben op het forum zal ik mijzelf eerst voorstellen. Ik ben Michiel, 32 jaar en ben in het bezit van een 1980 rijtjeshuis. De bedoeling is dat de woning uitgebouwd wordt en dat gelijk de volledige benedenverdieping aangepakt wordt. Het liefst hadden we de rest ook gedaan, maar helaas daar zijn niet genoeg centjes voor.

Nu we gaan verbouwen willen we gelijk zoveel mogelijk de leidingen wegwerken. Die zijn op dit moment overal en in het zicht. Nu zouden wij echter het aantal leidingen minimaliseren en via een enkele koof wegwerken. Echter, als we dit doen begint de puzzel, waar lopen alle leidingen. De HR-ketel staat op zolder en alle leidingen verspreiden zich alle kanten op.

Mijn vraag is echter, doe ik er wijs aan om alles op te zoeken en te verleggen? Daarbij de vraag wat ruwweg het formaat van de koof zou moeten zijn om de volgende leidingen (aan/afvoer leidingen vloerverwarming begane grond, aan/afvoer leidingen radiatoren 1e verdieping, warmwater leiding voor begane grond en 1e verdieping, water aanvoerleiding en indien mogelijk een toiletafvoerloeding),door te laten lopen?

Daarbij de vraag of het mogelijk is om een hoek van de trap/trapgat aan te passen om daar een koof te plaatsen en hoe?

Alvast bedankt voor alle hulp.
Groeten,
Michiel
 

Roykes

  • #2
Je moet jezelf eerst afvragen of al het werk wel voldoening geeft.

verder moet je rekening houden met het feit dat tussen de cv en koud warm water ongeveer 30-50cm afstand moet zitten i.v.m legionella besmetting. ( google maar eens op isso hotspots)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu