Alkydbeits over 5 jaar oude acrylbeits

RuudBeumer

  • #1
5 jaar geleden is ons huis gebouwd. Aan de voorzijde van onze dakkapel heeft men hardhouten schrootjes gebruikt die wit geverfd (?) zijn; je ziet de houtnerf erdoor heen en als je met je hand erover heen gaat geeft deze wit af. Je ziet ook dat het een opknapbeurt nodig heeft.

Nu waren wij bij een doehetzelf-winkel en daar gaf men aan dat je alkydbuitenbeits wel over een acrylbuitenbeits kon doen maar niet andersom. Ik meende dus dat het precies andersom was (acrylbeits wel over een oude alkyd). Maar hij was daar zeer stellig in. Ook gaf hij aan dat het er na 3 of 4 jaar überhaupt niet meer toe doet. Ze verkochten ook alleen maar alkydbeits (zowel eigen merk maar ook de 'echte' merken waren allen als alkyd te krijgen).

Dus zijn we aan de slag gegaan; licht geschuurd, met een vochtige doek gereinigd en gedroogd met een droge doek. Maar nu het er een dag op zit en het gedroogd is heb ik toch het vermoeden dat het er niet goed op zit; dat het als het ware niet gehecht heeft ................... Had ik nu toch gelijk en de specialist niet of moet ik gewoon nog een paar dagen geduld hebben ???????
 

Fiesiekus

  • #2
Volgens Alkydverf over grondverf op waterbasis verhaal kan alkydverf niet over acrylverf; wel andersom.

Nu is het in jouw geval beits, maar aangezien het om dezelfde oplosmiddelen gaat, denk ik dat jij gelijk hebt.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Doe de hechtingsproef : stukje tape plakken en het met één ruk er terug aftrekken. Komt er verf/beits mee? Neen? Goede hechting dus.

Heb je alles goed ontvet vooraleer te schuren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu