Wat gebruikten ze 57 jaar geleden als witte buitenverf ?

Jmiedema

  • #1
Ik heb een huis wat uit 1957 stamt. Met wit geschilderde stenen muur buiten, ik gebtruik een buitenlatex voor die muren blijft 15 jaar goed maar de oude lagen van vroeger zijn van veel dikker materiaal , die heb ik weggespoten met een hogedrukspuit maar wat voor verf gebruikten ze toen , lijkt ander materiaal is harder en dikker als latex.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Zo wel eens keim kunnen zijn.
 

Jmiedema

  • #3
Bedankt, daar had ik nog nooit van gehoord
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik verwacht niet dat je keimverf makkelijk eraf spuit.

Van internet geplukt:
Code:
Keim mineraalverf een zuiver natuurproduct. Mineraalverven zijn de beste oplossing voor alle minerale ondergronden, zoals baksteen, beton, pleisterwerk, etc. De mineraalverf gaat een verbindingen aan met deze ondergrond. Eeen gewone muurverf vormt uiteindelijk een beschermende film over de ondergrond. Keim verkiezelt de mineraalverf aan de ondergrond. Hierdoor is afbladderen natuurlijk ook onmogelijk.  Mineraalverf bestaat uit zandachtige  producten , water en minerale stoffen die in grote hoeveelheden op onze planeet aanwezig zijn. Dit geld ook voor de pigmenten. Deze zijn lichtecht waardoor en nooit verkleuringen kunnen ontstaan.
 

Jmiedema

  • #5
Ik heb het met de hogedruk waterspuit afgekregen voor een gedeelte maar dan moet je wel per cm werken. wat vast zit zit vast en heb ik tot nu toe in het verleden met latex buiten verf geverfd. dat houd bij sommige stukken goed 15 jaar, een andere muur begint de latex al na 14 jaar los te komen. het huis ligt vlak aan zee in zeeland dus heeft veel te verduren. ik heb alle buiten muren behalve 1 12-15 jaar geleden met latex gedaan. , de muur op het zuidoosten uit de wind en in de zon die is nog met keim voor 99 % goed na denk ik meer dan 30 jaar geleden behandeld te zijn met keim, de abdere waren al aan herverven toe. . de schoorstenen bladderden na 2 tot 3 jaar al volledig af met latex de rest houd het toch redelijk 12-15 jaar met latexc, met keim waarschijnlijk veel langer.

het voordeel van keim is dat het vocht doorlatend is dus een muur kan ook drogen lijkt me ook voor binnen beter dan als je alle muren met latex inpakt.

in ieder geval weer een hoop geleerd.

welke test is nou betrouwbaar om te kijken of er keim op zit ?

en ik zag daat je ook een keim product had wat je over latex kan verven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu