Beschadigde stukjes buitenkozijnen beschermen voor 1 jaar?

JeWee

  • #1
Onze schilder is spijtig genoeg uitgevallen dit voorjaar, waardoor het buitenschilderwerk volgend jaar pas kan gebeuren. Maar we hebben enkele plekken die we nu wel beter willen beschermen tegen verdere verwering, schade en rotten etc door weersinvloeden, omdat hier lak is afgebladderd.

Het hoeft dus zeker niet helemaal perfect en mooi te zijn, maar wel dat ze niet meer worden blootgesteld aan het weer voor een jaar. Zie op foto's 2 voorbeelden van plekken, zo zijn er een handvol ongeveer. Het hoeft niet afgelakt te worden voor het oog, maar bv. ontvetten, bijschuren, schoonmaken en wat dan? Grondverf, primer, grondlak, terpentine of waterbasis, daar haak ik helaas af. Weet iemand wat het handigste is gezien de plekjes en dat volgend jaar de schilder komt zodat het houtwerk 1 jaar kan overbruggen?

20230719_102224_resized.jpg 20230719_102234_resized.jpg
 

eezacque

  • #2
Ik zou beginnen met schoonmaken en inspectie, met aandacht voor houtrot. Bij afwezigheid van houtrot kun je volstaan met ontvetten, schuren, gronden, plamuren en nog een keer gronden. Kies voor een grondverf op basis van alkyd/terpentine, dan kun je een jaartje overbruggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu