AIRCO Qlima p528 mobiele airco koelt niet genoeg?

Raymond22

 • #1
Ik heb nu rond 3 weken een airco gekocht van het merk Qlima. Model is P528. Het is voor kamers bedoeld die tussen 65-90m3 zoals op het specificatie staat.

specificaties van deze mobiele airco.
Ik heb het gevoel dat deze airco mijn kamer niet genoeg koelt.. en zou graag willen weten of andere mensen dit ook hebben met een mobiele airco.

Ik woon in een huurwoning en split unit komt niet zo goed uit vandaar een mobiele airco gekocht.

Ik heb het in mijn slaapkamer staan naast mijn raam waarbij ik het raamafdichting kit gebruik zodat de hete lucht niet binnenkomt. De airco staat ook wat hoger van de grond op een tafel zodat de slang korter is.

Vandaag was het rond 27c hier en ik had de airco aan voor 2 uren in mijn slaapkamer om te bekijken hoeveel de airco koelt. De kamer was 25c en na 2 uren koelde het naar 22c(ik had de airco op 18c staan). dus alleen maar 3 graden. Dit is met de slaapkamer deur gesloten. Raam goed afgedicht en getest dat er geen lucht of insecten binnenkomen(ook al is het natuurlijk niet 100% afgedicht maar je begrijpt wat ik bedoel). Ook maak ik gebruik van de gordijnen en jaloezieen.

Nu komt het.. Ik verwachte echter dat deze airco tot misschien 20c zou brengen? Ik bedoel ik heb er echter 500 euro voor betaald maar voor 3 graden koeler? ik wist dat mobiele airco tot 6 graden of zelfs 7 als je alles goed dicht houd kan koelen maar 3 graden koeler terwijl er niets aan staat en niemand in de slaapkamer is.. nou ik weet het echt niet. Ik heb ook niet zo veel spullen in mijn slaapkamer. Alleen een bed en een desk met een computer en een kast verder niets.

Doe ik iets fout? Is er misschien iets mis met de airco? Toen wij de airco uitpakten en mee wouden sjouwen naar boven kwam er echt heel veel water uit de airco..(we hielden de airco wel recht op en niet op de zijde) We dachten misschien is het getest in de fabriek op dehumidifier optie en hebben ze het niet geleegd.. ik heb het ook even 1 dag aan hebben staat op de dehumidifier mode en kwam geen druppel water eruit..

Mijn slaapkamer is 4.20x2.80x2.40m(lxbxh) dat is dus rond 28.224m³ en 11,76m²...

Verwacht ik te veel van deze mobiele airco? of ligt er iets met mijn wijze hoe ik om ga met deze airco.. of misschien iets met de airco zelf? graag zou ik jullie advies willen op deze informatie die ik jullie verleen. Ik wil ieder bedanken voor het moeite nemen om dit te lezen en hopelijk mij hiermee te kunnen helpen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • CV__

  • #2
  Ding blaast hete lucht uit... zonder inlaat van nieuwe lichg werkt het helemaal niet.

  Elk jaar weer hetzelfde probleem met mensen diae a) niet begrijpen dat zo'n mobiele airco niet werkt zonder lucht inlaat in de ruimte
  en
  b)Sowieso een prut rendement heeft en derhalve nauwelijks werkt

  Gaat verder niet alleen om temperatuur maar ook luchtvochtigheid.
   

  Tom345

  Specialist Elektra
  • #3
  Kijk even hier:

  De apparaten met twee slangen lijken efficiënter te zijn.
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #4
  Het begint er al mee dat 2 uur veel te kort is.

  Laat hem eens een hele dag draaien, en zorg voor luchttoevoer zoals genoemd.

  Verder zijn het inderdaad stroomvreters die veel herrie maken, en relatief weinig doen.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #5
  Ik ga er van uit dat dit een uitvoering is met een slang die warme lucht naar buiten blaast.

  Mijn opmerkingen:
  1) Deze uitvoeringen halen de lucht die naar buiten geblazen wordt gewoon uit de ruimte.
  Dus de lucht die je aan het koelen bent gaat voor een deel ook weer naar buiten om de warmte af te voeren.
  Dat kost onnodige energie, maar daar kies je voor bij dit systeem.

  2) Bij een airco (en deze ook) wordt eerst zoveel mogelijk vocht uit de ruimte gehaald door condensatie.
  Als dat vocht er uit is, dan pas zal de temperatuur dalen.
  Het heeft dus niet zoveel nut om de temperatuur te meten en daar conclusies uit te trekken.

  3) De gemiddelde daling in temperatuur bij airco units is misschien 6 of 7 graden, en daarom is koelen tot 20 graden lang niet altijd mogelijk.
  Zeker niet met een beperkt systeem zoals deze.

  Maar om je gerust te stellen, door het dalen van de luchtvochtigheid moet het al een heel stuk aangenamer worden in de ruimte zonder dat de temperatuur (veel) daalt.
  Leg die temperatuurmeter aan de kant,en ga af op het gevoel.
   

  CV__

  • #6
  Dat gemiddelde wordt dan zeker behaald door de nulwerking van mobiele airco's (bijv 2 graden) te middelen met split airco's die geen probleem hebben om 12 verschil te halen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu