Airco condenswaterafvoer in wand

sjaako2000

  • #1
Hoi,

Binnenkort ga ik zelf drie airco wandunits plaatsen, het inbedrijfstellen zal door een officiële monteur worden gedaan. De buitenunit komt zo`n zeven meter hoger dus ik wil niet met condenswaterpompjes gaan werken. Ik had bedacht om de condenswaterafvoer verticaal in de stenen wand te frezen en door de gips/metalstud wand te laten lopen. Vragen die ik daarbij heb:

Ik zat zelf te denken aan een "harde" PVC afvoer met een binnendiameter van zo`n 20mm in de wand te stoppen. Zal dit een betere keus zijn of zal een flexibele afvoerslang ook volstaan? 25mm harde PVC/elektrabuis lijkt me wat sterker, nadeel is dat er meer koppelingen zijn (bochtjes en koppelstukjes verlijmen). In de verschillende webshops zie ik voornamelijk geribbelde en gladde PVC slangen. Zijn deze toepassingen ook om permanent weg te werken in een wand?

Graag jullie tips!

dank en groet,
Ruud
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Of die standaard slangen in de wand mogen weet ik zo niet. Heb ze zelf nog nooit in een wand gezien. Persoonlijk vind ik een harde pvc ook wat degelijker om in de wand te stoppen.

Ik heb al vaker grijze elektrabuis toegepast als afvoer voor een airco. Verbindingen inderdaad verlijmen dan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu