Agpo Ferroli xignal nev 1324 T probleem warm water

DoeXHetXZelf

  • #1
Sinds kort heb ik een probleem met mijn warmwater voorziening. Het probleem is als volgt, bij het openen van de warmwater kraan stroomt er voor een periode van 10 tot 15 min warm water hierna word dit koud en blijft het water koud.

De installatie is een Agpo Ferroli xignal nev 1324 T met een AGPO aqaurius load 80 liter combinatie. Een aantal punten zijn gecontroleerd volgens de bedieningsvoorschriften in het handboek:

De waterstromingssensor is niet vervuild noch ziet deze beschadigt uit. De LED (2) op het toestel brand echter niet bij warm water afname. Het debiet van de warmwater kraan is boven de 2,5l/min ( Ik weet echter niet of het mogelijk is deze te overbruggen op dit moment is dit niet het geval )

De PTC (temparatuursensor) heeft een waarde van 1000 ohm bij een temparatuur van ongeveer 25 graden. Bij afname warmwater is deze LED (6) ook echter uit. ( Deze waarden heb ik door gemeten a.d.h.v. het bijgeleverde instructie handboek.

Volgens de storingsanalyse moeten beide LED’s (2 en 6) branden wil de installatie aanspringen, de overige LED’s zijn wel ingeschakeld. Het CV gedeelte werkt naar behoren.

alvast bedankt
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Volgens mij zit er bij dit toestel een zeef in de warmwater leiding, is die ook vervuild?
 

DoeXHetXZelf

  • #3
Het water debiet is voldoende meer als 2,5 l/min ( fles opgevuld van 1 liter binnen 9 seconden dit is dus ongeveer 7 liter per minuut
 

Ron CV

  • #4
Zoals ik het nu lees ziet de ketel niet dat er een warm water vraag komt, het lijkt me dat je het pronleem toch moet gaan zoeken in je sensor of stromingssensor.

Deze stromingssensor is die van kunststof of metaal?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #5
Of de stromingssensor of schakelaar werkt kun je op de print zien,

als je de kraan opend moet er een ledje bij gaan branden.

gebeurd dit dan is je temp ptc defect.

deze kun je even testen door bij een koude installatie even de stekkertjes van cv en ww om te wisselen,, wordt t watrer dan wel warm weet je het zeker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu