Afzuiging badkamer

Reaven

  • #1
Ik heb inmiddels veel gelezen over de afzuiging in de badkamer en 1 ding kom ik niet goed uit en dat is het type ventilator voor de badkamer.Mijn badkamer ga ik verbouwen en is 2x2x2,5(h). Als ik dit vermenigvuldig met 10 kom ik op een capaciteit uit van ca 100m3/h.

De buismaat van de afvoer is 100mm, echter is deze vanaf zolder 3.2m lang. Een buisventilator is in verhouding dan weer erg zwaar in capaciteit en past niet goed bij de buismaat van 100mm volgens mij.

In principe kan ik dan met een redelijk standaard badkamer ventilator de ruimte afzuigen, maar de buismaat is vrij lang waardoor ik twijfel of hij dan wel voldoende kan afzuigen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Voor een badkamer is een capaciteit van 14 dm³/s normaal. Als ik het zo snel uitreken is dat 3.9m3/h.

Wat voor buis gebruik je?
 

Reaven

  • #3
De bestaande buis is 100mm. Hij is nu alleen passief geventileerd , wel via zolder naar buiten . Maar dan dus wel een lengte van 3,2m.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Wat voor materiaal en type buis? Hoe gladder van binnen, hoe minder weerstand. Maar we hebben het hier niet over enorme afstanden, dus dit gaat vast goed werken.
 

Roykes

  • #5
14 dm3/s is 50 m3/h

je moet even kijken naar de specs van je vent. daar staat hoeveel m3/h hij doet bij welke weerstand (PA). hieraan kun je dan zien hoeveel m3/h je kan verwachten.

ik verwacht in deze situatie geen enkel probleem. 3 meter buis en een kapje. dit zal ongeveer 40 PA zijn ( erg ruim geteld)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Bedankt voor de correctie. Ik heb geen idee hoe ik op 3.9 uitkwam :roll:
 

Reaven

  • #7
Bedankt mannen ! Ik ga dan eentje van de ‘blauwe berg’ bestellen ;).
Deze is krachtig genoeg en past in de buis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu