Afwerking zolder, schuine wanden + plat dak

Corroded

 • #1
Hoi Klussers,

Wij krijgen binnenkort de sleutel van ons nieuwe huis. Omdat we maar een maand hebben uitgetrokken voor de verhuis en alles toch zo goed mogelijk naar onze smaak en zin willen hebben stel ik nu alvast de vraag.

Het enige wat er in het huis niet is afgewerkt is de zolder. Hier willen we echter wel onze hobbykamer/werkruimte van maken dus we willen deze wel gewoon netjes afgewerkt hebben zodat het ook een toegevoegde waarde voor het huis is.
De ruimte onder de gording aan beide kanten worden twee bergruimtes.

Zoals je op de foto's kunt zien zijn er (voor mij althans) 2 probleempjes:
-tegen het gehele dakbeschot zitten nu tempex platen bevestigd als isolatie. Van de schuine wanden weet ik het in ieder geval zeker, het plafond hebben we nog niet kunnen checken.
- in de hoeken (wand/plafond) is geen gording danwel draagbalk.

Nu was in eerste instantie mijn idee als volgt, omdat het graag goedkoop en snel moet:

De wanden isoleren met steenwol + folie, gipsplaten er tegen aan en de naden afwerken met panlatten en het geheel een verfbeurt geven.

Dan kom ik dus bij punt 2 van mijn probleem, hoe zorg ik in de hoeken voor een mooie overgang. Met hoeken bedoel ik dus overgang van schuine wand naar plafond.

Daarnaast de vraag of dit inderdaad wel een goedkope oplossing blijkt of dat er nog andere oplossingen zijn die misschien goedkoper blijken.

Afmetingen: breedte is 510 mm, oppervlakte plafond is 510 mm bij 370 mm.

Alvast bedankt voor de tips en het meedenken!

Mvg
Joey 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Nog even vermelden hoe het dak precies in elkaar zit. Die isolatie hoe dik is deze, waarschijnlijk dakbeschot van planken en wat dan, pannen of iets anders.
   

  Corroded

  • #3
  Omdat we nog geen sleutel hebben kan ik het niet 100% zeker zeggen maar:

  - tempex is zo'n 15 mm dik en gewoon met nagels aan het dakbeschot bevestigd
  - plat dak is aan de buitenzijde bekleed, van wat ik zo hoor mag je dit dus nooit aan de ''woonkant'' isoleren. Hoe het platte gedeelte er onder het empex uitziet kan ik (nog) niet zeggen. Ik vermoed gewoon houten platen
  - Schuine zijden van het dak zijn aan de buiten kant voorzien van dakpannen.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Het hoe je de dakvlakken moet isoleren is meer dan voldoende besproken. Het succes van je activiteiten wordt door het zorgvuldig aanbrengen van de damprem bepaald.
  Dan zit ook die polystyreen bouwfysisch niet in de weg.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu