Afwerking schuin plafond zolder met Agnesplaten

KiKui

 • #1
Wij willen het schuin plafond van onze zolder afwerken met Agnes platen, daarbij willen we de plafondplaten plaatsen tussen de gordingen. De gordingen hebben een onderlinge afstand van ca. 110 cm. Wij willen de Agnes platen dus verticaal tussen de gordingen plaatsen (zie tekening).
Is het dan nog zinvol om een tussenlat te plaatsen halverwege de gordingen? Of zet je alleen de kopse kanten van de platen vast?
Kan in dit geval van het plaatsen tussen de gordingen ook gewerkt worden met een dunner rachelwerk van bv. 2cm x 3 cm? Of is dit af te raden en waarom dan?
Kan het rachelwerk in de gordingen vastgezet worden? Dan moeten we nl. niet door de isolatielaag heen. Er zit nl. een laag van 16 cm isolatie, dus dat betekent zeer lange schroeven allemaal door de isolatie om in de kepers te geraken (we weten de kepers wel zitten).
 

Bijlagen

 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fmrama

  • #2
  Ik heb van een oude douche ruimte een inloopkast gemaakt en de wanden met agnesplaten bekleed. En niet allen de zijkanten vastgezet maar idd een raggelwerk ca 2x4 onder de overgangen van plaat naar plaat . Dan zijn ze ook in het midden vastgezet. Die platen zijn toch redelijk aan gewicht. Zet je ze niet vast in het midden gaan ze denk ik op ten duur uithangen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu