Afwerking bovenverdieping

djp1992

  • #1
Voor onze bovenverdieping zijn we aan het bedenken hoe we deze willen afwerken. Het gaat hier om een stalen kap waar we eigenlijk het liefst een glad plafond in willen maken. Ik heb echter wat twijfels in verband met het werken van de kap (deze kan door temperatuurverschillen een paar cm overall uitzetten of krimpen). Mijn plan nu is om 9mm multiplex aan te brengen en daarop 9mm gips. Dit kan dan gestukt worden. Ben benieuwd naar eventuele suggesties. Afmetingen van de kap zijn 12x6.

IMG_6046.jpeg IMG_5997.jpeg IMG_5996.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor de gipsplaat bestond steengaas dat kan je alle bochten in buigen.
 

Charel

  • #3
En nu gebruikt men hiervoor Stukanet, dat is een gegalvaniseerd gaas met ingevlochten kartonbanden. Het is te bevestigen tegen een constructie die zowel vlak als gebogen kan zijn waarna hierop een gipsbepleistering kan worden aangebracht.
Geen multiplex gebruiken, de hechting van gips hierop is twijfelachtig terwijl bij het hierboven genoemde materiaal het gips zich overal doorheen het vlechtwerk vasthaakt.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Is het geïsoleerd?
En zo ja, van binnen of van buiten.
Van buiten, dan blijft het metaal redelijk op dezelfde temperatuur, dan is er misschien iets mogelijk.
Als het aan de binnenkant geïsoleerd is, dan krijg je grote temperatuurverschillen en veel werking. Knap als je dan kan stuken zonder barsten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Heel bijzonder gebouw maak is een foto van de buitenkant.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu