Afwerking boven kozijn

Dickdale

 • #1
Ik heb mijn stalen kozijnen verwijderd en er houten kozijnen voor teruggeplaatst. De bovenkant worden dichtgemaakt met cellenbeton. Het kozijn is van hardhout en 92 cm breed.

Kan ik deze zonder anker verlijmen met de zijmuren? Als er ankers in moeten, waar plaats ik die?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Soprano74

  • #2
  Je zou het rechterblok tijdelijk weg kunnen halen en het linker blok dan even mechanisch verankeren met het plafond. Voor de rest zie ik geen zinvolle mogelijkheden in verband met een gebrek aan ruimte om beugels te plaatsen, of toch met een beugeltje aan de muur. Ik zou in geen geval verankeren op het kozijn ivm krimp/uitzetting. Rondom afdichten en vastzetten met laag uitzettend constructieschuim.

  Maar is het plaatsen van een gipsvezelplaat niet veel makkelijker in dit geval en steviger? Je schroeft het rondom vast op latten en klaar is kees. Dan de boel weer stucen.
   

  Dickdale

  • #3
  Dank voor je reactie.

  Inmiddels heb ik ze inderdaad aan het plafond verankerd door middel van een veeranker. De bovenste ruimte vul ik op met PUR schuim.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Die bovenste ruimte is veel te veel om alleen met PUR te dichten. Even een stukje gasbeton pas zagen dus :idea:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu