Afwerken spouw --> lijmen of schroeven?

Knuppel

 • #1
Hoe zouden jullie dit afwerken?
Was een bloemenraam, nu een kunststof raam met aan de buitenzijde een koker. Aan de binnenzijde zijn 3 houten klossen ingemetseld die nu geen functie meer hebben. (moeten deze eruit i.v.m. hechting stucwerk?) Bovenzijde is betonnen latei waar ook hout in zit.

Uiteindelijk wordt alles dus gestuct, maar het verschil is te groot (en te duur) om op te vullen met stuc. Daarnaast zijn we nog lang niet klaar maar willen het voor nu netjes en tochtdicht afwerken.

1ste wat in me op kwam was gipsplaat lijmen met MS-Polymeer kit. Maar ik weet niet hoe zich dit verhoudt met stuc en scheurvorming. Als ik de houten klossen mag laten zitten kan ik het nog eens ondersteunen door te schroeven.

Het is binnenblad en kurkdroog. 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De klossen mogen blijven zitten. Er kan een stucplaat gebruikt worden. Alle naden goed voorzien van gaas en evt. een profiel op de hoeken.

  Hou er rekening mee dat (zo'n hoeveelheid) PUR loskrimpt, en dat het kan gaan tochten of een koudebrug opleveren.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Op de klossen tengels schroeven, en daarop de stucplaat bevestigen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu