Afwerk advies gevraagd.

Bprosman

  • #1
De overgang van plafond naar dakkapel is vrij ruw. Een vrij grote gapende naad. De normale maat afdeklatjes (eventueel de "vouwbare" voldoen niet omdat de naad te groot is. Ik heb een poging gedaan het af te dekken met 2 standaard plinten, daar kom ik wel mee weg maar ziet er vreselijk "Lomp" uit. Iemand een idee wat ik zou kunnen gebruiken ? Liefst iets wat niet geschilderd hoeft te worden alhoewel ik twijfel of ik met iets "standaards" wegkom.

Alvast bedankt voor alle tips.


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een betere oplossing dan met twee koplatten laat ik aan anderen over. Maar nog even wat anders. Je kijkt tegen de isolatie / PUR aan? Dan geef ik het advies deze aansluiting eerst luchtdicht te maken voordat je het wegwerkt. Dit zijn grote luchtlekken (=tocht en onzuinig).
 

Bprosman

  • #3
Dank, dan ga ik dat inderdaad eerst doen (luchtdicht maken).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
:super:

Die afdeklatten kunnen heel wat smaller en dunner lijkt mij.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Dat zijn de standaard (ommantelde) afwerklijsten uit de bouwmarkt die bij dit systeem horen. Afmeting is dacht ik 12 x 44 mm
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
8 x 45 mm

De vouwlijsten zijn (twee keer) 24 mm breed.

Pas geleden toegepast (op zich een mooi systeem), helaas zijn er maar een paar soorten lijsten die precies bij het systeem (met fijne 'granol'structuur erin) passen.

Ik zag op het internet wel vouwlijsten die breder zijn (2 x 35 mm) maar die zijn natuurlijk niet passend bij het systeem. En nog breder ergens op marktplaats, maar dan van kunststof. Daavan is de kleur natuurlijk ook niet passend (en ik heb het niet zo op witte kunststof lijsten vanwege het verkleuren).

Best lastig om hiervoor iets geschikst te vinden.
 

Bprosman

  • #7
Best lastig om hiervoor iets geschikst te vinden.
Inderdaad, misschien kom ik toch wel uit op 2 schaaflatten die wat dunner zijn en dan alsnog schilderen maar liever niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu