Afwatering douche

Frederikus

  • #1
Hoi,

Ik heb een badkamer van circa 2 x 3 meter, met in een hoek een inloopdouche van ca 1 x 1,5 meter met een douche putje in het midden.

Ik heb vloertegels van 33 cm in het vierkant. Ik wil eigenlijk diagonaal tegelen.

In het grootste gedeelte van mijn badkamer is de vloer horizontaal. Echter in de douchehoek loopt de vloer af naar mijn doucheputje onder een afschot van circa 0,5 %.

Als ik echter diagonaal betegel steekt op de overgang van horizontaal naar afschot een hoek van de tegel omhoog want niet lekker loopt.

Moet ik een reguliere voeg ( van 5 mm ) op de overgang maken of kan ik de tegels na doorslijpen dmv van een smalle kitvoeg koud tegen elkaar aan leggen waardoor de voeg nauwelijks te zien is?

Of valt het omhoog steken van de tegel door het geringe afschot nauwelijks op.

Ik hoop dat jullie mijn kunnen helpen met een oplossing want de badkamer is netjes geworden dus hopelijk gaat de vloer ook lukken.

Alvast bedankt,

Fred
 

Floris01

  • #2
Dat lijkt me geen prettig randje om met mijn tenen tegenaan te knallen en ben ook bang dat de kit het niet houdttegen het scherpe randje van de hoogste tegel.
is het geen mogelijkheid het zo uit te meten dat op de overgang van het afschot naar vlak een nieuwe tegel begint?
 

Frederikus

  • #3
Het is lastig om bij een voeg met het afschot te beginnen omdat ik diagonaal wil tegelen, maar ik ga even kijken of ik kan schuiven.

Ik ben net bij de lokale tegelzetter geweest en adviseerde om bij het begin van het gedeelte onder afschot een smalle voeg ( 2 mm te doen ). Koud tegen elkaar krijg je heel moeilijk waterdicht want anders kan dat wel.

Ik heb de heleboel op schaal in Autocad getekend en verschillende varianten gemaakt waarbij het douche putje op een hoek van de tegel komt. Bij een variant komt de voeg voor het afschot net naast het glas van mij douchedeur. Deze variant wordt het, wel wat meer halve tegels maar wel een mooi resultaat.

Tevens kreeg ik een echte betonboor mee dus toch maar even proberen het douche putje te verplaatsen in die keiharde kanaalplaten.

Bedankt voor het mee denken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu