Afwatering balkon wat zijn de mogelijkheden?

Kersje

 • #1
Ik heb nog steeds last van water op mijn balkon. Er zitten kuilen en het is niet aflopend gemaakt. Stukken leer liggen over elkaar heen en creëren een barrière voor het water. Prutswerk/haastwerk van de woningbouw. Ik kan helaas niets aan die fundering doen.

Ik heb nu vlondertegels van 1x1 meter, en die staan op twee rubberen vierkantjes. Twee ja, want één was niet genoeg. Er staat zo'n 6-9mm water op als het heeft geregend, en duurt een week voordat alles weg is. Vliegen, muggen en algen hebben dus vrij spel en vinden het prettig vertoeven hier. :cry:

Balkon is 6.00 meter bij 1.50, flink balkon dus. Het is eerder een open dakterras op 2e verdieping, ondersteund door muur constructie. Kan dus veel gewicht dragen. Voorheen lagen er 50 stoeptegels (bijna 500KG) die heb ik verwijderd, en sindsdien zit ik met afwater problemen. Ik denk dat ze die stoeptegels erin hebben gegooid om het prutswerk te verbergen. Lekker makkelijke oplossing. Wel lelijk.

Wat zijn nu nog mijn opties?

Ik dacht aan grind? of een epoxy vloer erin gieten? ik wil de vlonders wel behouden voor de sier. Kan ik er grind in gooien en dan de vlonders erop zetten?

Of zijn er andere mogelijkheden? gewicht is geen probleem.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Hoezo prutswerk ?
  Dat dakleer bij de naden over elkaar heen wordt gelegd is normaal hoor, niet alleen bij u maar bij elk dak gedekt met dakleer, bitumen etc.

  Vraag bij de woningbouw dat ze een afvoer maken in het balkon.
  Een beetje water blijft er toch op staan, maar het meeste loopt dan hopelijk weg.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Grind zorgt er niet voor dat het water wegblijft, maar verminderd waarschijnlijk wel het probleem met de insecten.

  Ik denk dat je de vlonders niet op het grind mag leggen, maar op (verhoogde) dragers.

  Alle oplossingen om erover te plakken mag je als huurder waarschijnlijk niet uitvoeren. Zoals het (niet beste) idee van de epoxy. Doe het in overleg met de verhuurder.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu