Afvoerput achter huis verstopt

Bass

 • #1
Beste mensen,

Ik heb een afvoerputje achter mijn huis (1970) waarom de regenpijp van het dak loost en waarop de keukenafvoer (gootsteen/vaatwasser) zijn aangesloten. Zie foto> De put loost weer via een rioolbuis onder het huis door naar het hoofdriool in de straat.
Nu stinkt de put al enige tijd en nu loopt het water ook erg langzaam weg. Voor dagelijks gebruik net snel genoeg, maar bij regen loopt het water over het terras.
Ik heb inmiddels met een hark flink wat bladeren en vet uit de put geschept, maar het wil eigenlijk niet helpen. Met de hark voel ik onderin de put een sleuf, die voor mij gevoel te breed is voor alleen een afvoer. Weet iemand hoe zo'n put er in doorsnede uitziet? Zit er een stankslot in met een ontstoppingsmogelijkheid?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als er een tussenschot in zit moet doe aan dezelfde kant als de sleuf zitten, een paar stenen eruit halen, daaronder moet dan het andere gedeelte van de put zitten.
   

  Bass

  • #3
  Dank je Jan. Ik zal morgen maar eens gaan graven. Ben benieuwd wat ik aantref.
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #4
  Ik zie trouwens dat hij niet meer verstopt is.
  Je hebt hem dus gevonden! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
   

  Bass

  • #5
  Nee, helaas nog niet. Het water staat op de foto niet meer tot de rand, maar het zakt maar een paar cm per uur. Genoeg voor de gootsteen, maar een hoosbui voer ik daar natuurlijk niet mee af.
  Ik ga vrijdag graven. Morgen eerst maar eens rustig jarig zijn...
  Ik zal het resultaat terugmelden.
   

  Roelant1

  • #6
  Kun je het putje niet weghalen en alles rechtstreeks op het riool aansluiten?
  Met dergelijke putjes blijf je vaak problemen en stank houden.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Als er een tussenschot in zit fungeert die ook als stankafsluiter, weghalen en rechtstreeks op het riool aansluiten geeft grote kans op rioolluchtjes.
   

  Roelant1

  • #8
  Als alles rechtstreeks is aangesloten op het riool, en er is een putje met stankafsluiter geplaatst heb je geen last van rioolluchtjes.
  Uiteraard werkt het nu met een tussenschot ook, maar het is allemaal zo gevoelig voor blad ed.
   

  Bass

  • #9
  Ik heb vandaag de boel open gegraven. Naast het zichtbare gedeelte van de put zit nog een ongeveer even groot deel ondergronds, waar de rioolafvoer op zit afgesloten. Dit gedeelte van de put zat vol rotzooi. Nu is alles weer schoon en functioneert het weer perfect. Ik ga niets veranderen aan de bestaande situatie. Het gaat al jaren goed, en ik vind het wel een prettig idee dat vanuit de put alle aan gesloten leidingen makkelijk door te spuiten zijn en dat problemen makkelijker te traceren zijn dan wanneer alles ondergronds direct gekoppeld zit.

  Iedereen bedankt voor het meedenken!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu