Afvoerkanaal nieuwbouwwoning

Stokvis

  • #1
Binnenkort start de bouw van mijn eerste koopwoning en ik ben volop bezig met de keuze van de keuken. Een belangrijk punt is de afzuiging, die willen we goed en vooral stil hebben. Omdat we een plafondunit willen plaatsen (schiereiland met kookgedeelte) die een capaciteit heeft van 800m3 per uur wijst keukenzaak ons erop dat het afvoerkanaal ook een buis moet zijn van 150mm, om die afzuigwaarde te behalen en om niet alsnog een lawaai te gaan veroorzaken. Navraag bij aannemer leert ons dat er geen buis van 150mm gebruikt kan worden maar een plat kanaal van maximaal 80 bij 180mm. Dat staat ongeveer gelijk met een buis van 100mm lees ik en gaat zover mijn a-technische kennis reikt vast en zeker voor teleurstelling zorgen.

Wat is nu wijsheid? Overstappen op een andere techniek (zoals Domaplasma afzuiging, wat wel erg duur is!), het hele plafond verlagen en daar een buis van 150mm in verwerken?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, zodat ik straks wel met een werkende en hopelijk stille afzuiging zit.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Twee platte kanalen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wij hebben ons ook behoorlijk verkeken op het lawaai van een afzuigkap. In de showroom voor de stilste gekozen. Wist ik veel dat die platte buizen voor een enorme bak herrie zorgen. :oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu