Afvoerkanaal afzuigkap

Ricje

  • #1
Om te voorkomen dat bakluchtjes via de ramen op de bovenverdieping weer naar binnen komen (bij een afvoer direct naar buiten), wil ik het afvoerkanaal van de afzuigkap naar boven door het dak voeren. Dan kan ik gelijk de afvoer van de stoomcabine in de badkamer erop aansluiten. Dacht om deze onder 45 gr aan te sluiten om te voorkomen dat bakdampen de badkamer inkomen.

Weet iemand of dit verstandig en mogelijk is. of wordt het kanaal vanaf de keuken dan te lang (circa 9m en doorsnede 120 mm) In de afzuigkap zit overigens een motor van 500 watt.

gr. Richard
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Slecht plan.
Je zal problemen krijgen met terugblazen in de badkamer.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Anders even een paar vlinder kleppen monteren in de afvoer buis in keuken en badkamer, zodat de lucht van de afzuigkap niet meer in de badkamer kan komen en anders om.
Maar het beste is om twee aparte afvoeren te gebruiken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Denk ook aan het lekwater dat de afvoer van de stoomcabine veroorzaakt bij een gewone pijp, hier hebt u eigenlijk een dubbelwandige geïsoleerde pijp voor nodig.
Voor de afzuigkap is 9 meter al erg lang, kijk eerst in de gebruiksaanwijzing hoe lang de pijp max. mag zijn.
 

Ricje

  • #5
In de gebruiksaanwijzing staat geen max lengte. Lekwater had ik niet zo aan gedacht. Als ik de reacties zo lees kan ik de afvoer beter direkt de gevel uit laten gaan en een apart kanaal voor de stoomcabine plaatsen.

bedankt voor de reacties.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Dat lijkt me heel verstandig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu