Afvoerkanaal installeren

Pieterq

  • #1
Hoi,
binnenkort ga ik een 150mm doorvoer maken voor de keuken. Ik vraag me af welke onderdelen je normaal gesproken gebruikt voor de afvoer/doorvoer. In mijn situatie ligt het voor de hand dat ik de volgende onderdelen nodig heb: een rooster aan de buitenkant, een klein stuk rechte spirobuis, een terugslagklep en een klein stuk flexibele buis.

Maar is het gebruikelijk om ook nog iets van een 'manchet' aan te brengen op de muur zodat de klein ruimte tussen de pijp en het gat wordt afgesloten? Of is pur hier het antwoord?

Ik hoor het graag :)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Beide. Het gat rondom de buis volstoppen met (een willekeurige) isolatie en aan de binnenkant luchtdicht afwerken.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hier zijn kant en klaar (deel) oplossingen voor, gewoon in de (betere) bouwmarkt.
Denk aan een muurdoorvoer die op een witte kunststof buis met binnendiameter 150 past, waar dan weer mooi een rooster in past.
Let vooral goed op het rooster, sommige laten maar weinig lucht door.

Pur bij grote opening, kit als het klein is.
 

Pieterq

  • #4
Goedemorgen!
Dankjulliewel voor je reactie. Ik had al zo'n vermoeden dat er wel 'iets' zou zijn. Ik ga nog eens even goed surfen dan, naar een muurdoorvoer waar een rooster in past.

Fijn en bedankt maar weer!
 

Pieterq

  • #5
D'r gaat een wereld open. Dat ik dit niet eerder gegoogeld heb.
Ik zie dat de prijzen gigantisch uiteenlopen! Van zeg 50 euro tot wel 250 euro? Is er iets waar ik echt op moet letten? Of is het vooral persoonlijke voorkeur?
 

Pieterq

  • #6
Ik zie het al. Moet eerst zelf even beter surfen. Is een kwestie van warmteverlies en energieverlies. Vraag blijft of de prijs opweegt tegen de voordelen van een dure muurdoorvoer.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Die afweging zul je zelf moeten maken...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Het gat is het grootste lek, dus ik verwacht niet dat een dure doorvoer hier veel verbetering in gaat brengen (anders dan je zelf met een goede uitvoering ook kan bereiken).

De recirculatiekappen worden ook steeds beter, zeker in combinatie met inductiekoken (minder schadelijke stoffen) is dat een steeds logischere keuze.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu