Afvoergat in betonnen vloer

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil de wc verplaatsen. Hiervoor is in de nieuwe ruimte een nieuwe aansluiting voor de wc op het riool nodig. Hoe kan ik het beste het afvoergat in de betonnen vloer maken en hoe moet dit vervolgens worden afgewerkt.

Ook wil ik de afvoer van de wastafel in de muur wegwerken.
Hoe krijg ik het afvoergat voor de wastafel netjes op de juiste plek gemaakt? Moet het gat dan vanuit de kruipruimte worden geboord en hopen dat ik op de juiste plek in de muur uitkom?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Wat denk je er van om dat gat voor de wastafelafvoer gewoon van boven naar beneden te boren om met het laatste te beginnen? Lijkt me wel zo handig.

Zit het gelijk op de juiste plaats. Voor het boren van de verschillende gaten zijn diverse mogelijkheden.
1. Ga naar een verhuurbedrijf en huur een geschikte boor cq zaag.
2. Teken het gat af en boor rondom diverse gaten en hak de rest weg. Dit wordt moeilijker bij het relatief kleine gat voor de wastafelafvoer.
3. Het grote gat zou je ook gewoon kunnen hakken. En verder over de afwerking is het aansmeren met cement.

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoi Toon,

Bedankt.

Ik wil de wastafelafvoer in een bestaande muur wegwerken. Dit betekent dus dat het gat van de afvoer via de bestaande muur naar de kruipruimte moet. Van boven naar beneden boren gaat alleen maar als ik het gat dus hartstikke schuin boor (de muur zit namelijk in de weg).

Recht van boven naar beneden boren gaat dus niet lukken. Nog steeds van mening dat van boven naar beneden boren de optimale manier is, of heb je nog alternatieven?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu