Houten vloer schuur - betonnen vloerliggers - broodjes eps - folie -plaat

Didier

  • #1
Ik ben mijn oude schuur aan het isoleren. Ik wil proberen zo weinig mogelijk in de hoogte te gaan. Kan (is dit verstandig) het volgende:

Rondom de schuur ligt een fundering. Daarop leg ik betonnen vloerliggers. Onder deze vloerliggers blijft een paar cm vrij ruimte (onder de vloerliggers ligt geel zand). Tussen de vloerliggers leg ik broodjes eps. Daaroverheen komt een dampdichte folie. Vervolgens latten en afwerken met een houten plaatmateriaal. Ik stort dus geen afwerkvloer. Is dit verstandig?

Dank
Henk
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Nee, naast de dekvloer heb je ook een laag beton als druklaag nodig. Deze vormt 1 geheel met de betonnen liggers, en zorgt ervoor dat deze voldoende draagkracht hebben.
 

Didier

  • #3
Ok. Draagkracht is dus het probleem? Het gaat om een schuur. Geen zware dingen. 3,50 meter overspanning. Halverwege een balk om te ondersteunen
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Kan wel, de eps broodjes hebben onvoldoende draagkracht, daar is de druklaag voor. De liggers zelf hebben voldoende draagkracht.
Indien je de plaat voldoende dik neemt, is het voorgestelde mogelijk. Het principe van het droogbouw renovatie systeem. Het vastzetten van de platen op de liggers zal niet meevallen, die zijn behoorlijk hard. Underlayment los laten liggen, is geen succes
 

Didier

  • #5
Ok. Dank voor je bericht. Helemaal duidelijk

Henk
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu