Betonnen opstaande rand op fundering.

MideBo

  • #1
Ik ben bijna klaar met de voorbereidingen voor een betonplaat met vorstrand.
Nu wil ik er eigenlijk een betonnen rand op hebben van ca 20cm hoog en 10 cm breed. Dit om het houtwerk, wat er boven op komt te staan een stukje vrij te houden van de grond.
Kan ik dit storten met een aparte bekisting? Dus nadat de betonplaat en vorstrand gestort zijn? 3 lagen stenen metselen kan idd ook maar vind ik niet zo'n mooie oplossing.
Ik hoor graag van jullie.

groet,

Michel
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Er los bovenop storten is meestal vragen om problemen.
Laat je het bouwstaal al boven je betonplaat uitsteken zodat je daar de rand op kunt storten dan werkt het al beter.
Alternatief is om de onderste balken/houtwerk uit te gaan voeren in composiet zodat er ook niet wat kan gaan rotten en geen vocht uit het beton in het houtwerk kan trekken.
 

RoelofG

  • #3
Daar zijn mooie betonstenen voor van 20 hoog. Beetje netjes lijmen en niet vergeten om er een paar draadeinden doorheen te steken om de bovenbouw op vast te maken.
 

MideBo

  • #4
Bedankt Gerrit en Roelof...Betonstenen...dat kan ook...en dan het schroefdraad de fundering in? Lijkt me wat lastig met afrijen van het beton...
 

RoelofG

  • #5
Je kunt elke paar stenen een gaatje boren in de harde beton en een draadeind met chemisch anker vastzetten. Daarmee maak je dan de houten opbouw vast.
 

MideBo

  • #6
Inmiddels heeft het beton de rust gekregen om uit te harden. Ik ben nog steeds voornemend om de betonstenen te plaatsen. Om de zoveel centimeter plaats ik een draadeind voor monteren van de houten opbouw. Nu heb ik de bekisting verwijderd maar ik vraag me af wat ik met het plastic moet? Op welke hoogte moet ik dit afsnijden? Dient het nog een functie of eigenlijk niet? Het steekt nu een paar cm boven de fundering uit...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu