Afvoer wasmachine en droger aanpassen

Arjan_B

 • #1
Hallo, mijn naam is Arjan en nieuw op het forum en hoop dat jullie inzichten mij kunnen helpen met onderstaande situatie.

Op de zolderverdieping hebben wij een wasmachine en droger staan. De afvoerslangen gaan naar een afvoer zonder sifon op de binnenriolering (50 mm pvc buis). Dat geeft vaak een nare geur en niet zo'n frisse was. Deze afvoer zit al zo van de vorige bewoners en ik wil dat graag veranderen.
Omdat de afvoer erg dicht onder een schuin dak zit en direct is aangesloten op de beluchtingsbuis van de binnenriolering (de witte buis zit op 50 cm hoogte) is er weinig ruimte om mee te werken.
Een sifon plaatsen met een verticale buis met voldoende valhoogte (65 cm) gaat niet.
Ik zat daarom te denken aan het plaatsen van een sifon met membraan ( bijv.: https://www.walraven.com/nl/producten/mcalpine-macvalve-waterslotloos-sifon/ ) vlak boven het bestaande grijze t-stuk. Dat wordt ook wel gebruikt in krappe gootsteenkastjes. Zou dat een oplossing zijn of stroomt daar het afvoerwater dan weer uit?
Ik dacht aan een dubbele wasmachine afvoerset (bijv. https://www.walraven.com/nl/producten/mcalpine-dubbele-wasmachine-afvoerset/) maar hoe ik dit combineer met een sifon daar kom ik echt niet uit.

Zijn er andere en vooral betere oplossingen mogelijk?

Ik heb foto's bijgesloten van de situatie.
De horizontale witte buis zit op 50 cm hoogte. Het hoogste punt van de grijze wasmachine afvoer is nu 70 cm. Daar is door het schuine dak nog zo'n 5 cm ruimte boven.


De witte buis gaat naar een grotere rioolbuis. De 32 mm pvc buis met sifon langs de muur op deze foto is voor de CV afvoer. De grote metalen buis is van de ventilatie. Aan de situatie op onderstaande foto wil ik liefst niets veranderen omdat het nogal onbereikbaar is.

3D weergave huidige situatie:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het vericale stukje buis is wel erg kort. Spuit het water daar niet uit als de wasmachine water gaat pompen? De T in een Y veranderen zou kunnen helpen.
   

  Tegel

  • #3
  De buis van de standleiding kort bij de vloer doorzagen, en daar een T-stuk tussen zetten.
  En van daaruit een nieuwe afvoer maken voor de wasmachine met een sifon er tussen.
   

  Arjan_B

  • #4
  Wgb,

  Het stukje buis is inderdaad erg kort maar het stroomt niet over als de wasmachine in gebruik is. Het water loopt makkelijk weg nu.
   

  CV__

  • #5
  Mooiste is nieuwe dakdoorvoer met de diameter van de dikke buis, vlak boven de vloer een T-stuk er in met 75mm aftakking en daar een 50mm sifon bovenop bij de wasmachine.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Mijn ervaring is dat het vermogen of de snelheid waarmee water wordt gepompd niet voor elk merk machine gelijk is.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  De buis verlengen tot 10 a 15 cm boven de bovenkant van de machine, als de afvoer het nu goed doet zal dat niet zo snel veranderen.
  De buis zit nu veel lager dan zou moeten.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Het is een vertekend beeld omdat het een schuindak is en deze leiding een ontspanning leiding.

  Ik zou de 75 buis in korten en de 50 buis lager plaatsen en naar het dak laten lopen.

  Onder aan achter de was machine een Y-stuk met een sifon die dan van de vloer gerekend 90-100cm komt de afvoer monding te zitten

   

  Arjan_B

  • #9
  Bedankt voor het meedenken. Zeer gewaardeerd.
  Het is dus het beste dat ik toch in de hoek de 75 buis moet aanpassen. Lastig om bij te komen helaas. Eens kijken of de ventilatiebuis makkelijk los gehaald kan worden voor de klus.

  De afvoermond hoger laten komen achter de wasmachine is niet mogelijk door de schuine wand maar er naast zou nog wel passen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  Laat je de afvoer van onder langs het dak beschot om hoog komen ken je met beugel vast zetten

  lees deze topic moeilijk door zagen klik hier
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu