Afvoer wasmachine + droger aansluiten op afvoer bad

frederik.vandeweyer

  • #1
Ik huur een woning waar op dit moment de afvoer van de wasmachine via een pvc buis in het bad loopt. Ik persoonlijk vind dit wat onhygiënisch. Dus dacht eraan om dit via de onderzijde aan te sluiten op de afvoer van het bad.

Nu is de vraag wat ik hier het best moet voorzien.
En kan ik de afvoer van wasmachine en droger via 1 dezelfde afvoer laten lopen. Zonder dat ik telkens de afvoerbuizen van de machines moet verwisselen.

Op de foto's is de huidige toestand te zien.
Ik zou graag onder in het hoekje een doorboring maken in de tegels en dan langs onder een buis laten lopen tot tussen de 2 machines is. Is dit mogelijk?

20201128_151106.jpg 16081549654478139089746623273233.jpg 16081550222017382906511761942493.jpg
 

plezierklusser

  • #2
Poeh, grote kans dat die afvoer dat niet kan verwerken zou ik zeggen. Voordeel van een bad is dat wat meer water niet zo'n probleem is. Ik zou eerst de droger en wasautomaat tegelijk aanzetten met slangen naar het bad en kijk wat het waterpeil doet. Stijgt dat niet, dan kan je verder want dan kan de afvoer het aan. En ja, dan maar een aftakking maken.
Is er misschien een mogelijkheid om de aftakking vanaf de andere kant van de muur te realiseren? Ik neem aan dat daar een bredere pijp verticaal zit, die meer kan afvoeren.
 

frederik.vandeweyer

  • #3
Een aftakking maken aan de ander zijde van de muur is niet mogelijk. Dit is namelijk van de buren. Het is een oud appartement en ze hebben de afvoer gewoon door de muur gestoken.
Het is vooral de wasautomaat die zou moeten worden aangesloten. De droger heeft een waterbak dus daar kan ik mee leven dat die niet wordt aangesloten.
De wasautomaat staat nu al met de afvoer in het bad. Hier komt dan wel wat water in terecht maar loopt vrijwel meteen door de afvoer weg. Wasautomaat en droger zullen ook nooit gelijktijdig draaien.
 

Lampje45

  • #4
Bij de bouw van mijn huis waren ze vergeten de afvoer van de wasmachine mee te storten in de betonvloer van de badkamer.
Dus, ze hebben later ook deze truc uitgehaald en een t-stuk onder het bad gemaakt.

Dit heeft altijd ellende gegeven. We moesten altijd opletten, dat we niet gingen douchen als de wasmachine aan stond.
Want het afpompen van de wasmachine gaat met een forse straal en dan loopt het sop gewoon gedeeltelijk terug het bad in. Het is niet veel maar toch minstens zo smerig, als dat je de slang er in laat hangen.
Hoe hoog of het niveau werd, was echt afhankelijk van hoe vet de afvoer was.
En werd weer beter als je met 2 componenten ontstopper in de weer was geweest.

Een jaar of wat geleden hoorde ik dat wasverzachter problemen geeft in de vochthuishouding van wasdrogers. En ben toen schoonmaakazijn gaan gebruiken in het wasverzachtervak van de wasmachine.
Sinds die tijd is het elke keer beter gegaan, slipt de leiding niet meer dicht en de doorstroming is verbeterd.
Maar het is en blijft kritisch. Verwacht er geen wonderen van.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu