Afvoer vaatwasser voor of na sifon

Maciz

  • #1
Hoi alle,

Ik ben dit weekend verhuisd en ben bezig om mijn vaatwasser aan te sluiten. De afvoer wil ik aansluiten op de afvoer van mijn wasbak in de keuken, echter zit hier geen aansluiting voor. Deze wil ik er dus bij plaatsen. Nu is alleen mijn vraag, waar is dat beter, voor of na de sifon. Ik heb op allebei in principe nog wat ruimte voor een t-stuk. Overal online zie ik de aansluiting voor de sifon zitten, maar vind geen reden waarom dat zo is.

Kan het kwaad om het na de sifon te doen? Ik verwacht dat dit stiller is dan voor de sifon, maar omdat ik overal de aansluiting voor de sifon zie zitten, ben ik bang dat dit misschien problemen geeft.

Ik heb een foto van hoe het er nu uit ziet toegevoegd.

mvg,
Mitchel

Huidig.jpg
 

Evenwatanders

  • #2
Na het sifon kan ook, alleen zul je daar dan een apart sifon moeten maken. Want anders is er toch wel grote kans dat er uit de vaatwasser voortdurend een penetrante rioollucht zal komen.

Er bestaat dan echter, afhankelijk van hoe je e.e.a. aanlegt, wel wat meer kans op teruglopen van het water uit de spoelbak naar de vaatwasser toe. Niet in de laatste plaats wordt dat mede bepaald door de kwaliteit van de afvoer.

Je hebt echter, te zien op de foto, niet echt veel plek om een zijaftakking vóór het sifon te maken...
 

Maciz

  • #3
Het idee is dat de slang onder de keuken door gaat en dan via de gaten in de achterkant (waar de wateraansluiting in het kastje komt) het kastje in komt. Dit zorgt ervoor dat er altijd water in de slang blijft staan (wat ook door de fabrikant van de vaatwasser word verwacht) waardoor er geen lucht terug komt vanuit de afvoer in de vaatwasser
 
Laatst bewerkt:

KlusserHein

  • #4
Je hebt ook syfon's met een vaatwasser aansluiting eraan.
Kan je ook eens naar kijken.
 

Maciz

  • #5
@KlusserHein heb ik al eens naar gekeken, maar dan moet ik het hele ding opnieuw opbouwend omdat er nergens ruimte voor is, aangezien de aansluiting dan altijd voor de sifon zit. En de enige plek dan is de horizontale pijp
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als je het na de sifon doet, loop je volgens mij wel het risico op een slechte beluchting. Dan bestaat dus de kans dat de sifon leeggetrokken wordt door het weggepompte water en/of gaat borrelen (afhangend van hoe veel/snel de vaatwasser wegpompt).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
je kunt in het liggende pvc afvoer een 45 graden Y-stuk 40mm zet en daar in lijm je deze verloop tule daar sluit je de slang op met slangklem.
Deze kan je inkorten naar je gewenste slang maat aansluiting.
Airfit draadslangtule, pp, recht, grijs

1628005253562.png
 

Willem52

  • #8
Een sifon in de afvoerleiding zelf werkt bij mij al meer dan 10 jaar goed. De afvoerleiding heeft een soort van v-vorm
 

Maciz

  • #9
Net alles aangesloten, is toch na de sifon geworden. Ik zie wel of dit goed gaat, anders zet ik er een mof voor in de plaats en gaat die voor de sifon

IMG_20210803_211849.jpg
 

ABCDE

  • #10
Dacht dat vaatwassers zelf een stankslot hebben....?

Voor de sifon (met die combi dingen) geeft altijd veel lawaai in de keuken bij het wegpompen.

@Henk;
1628100320122.png

€2,59 bij de W

Maar die van het plaatje van jouw klemt denk beter. Maar deze lijkt meer op de aansluiting zoals die op veel sifons zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu