Afvoer stinkt onder de CV

Jorisv

 • #1
Onze studeerkamer "stinkt" nogal naar riool. Onder de CV zit een afvoer, en dat lijkt de bron te zijn. Als ik namelijk de kap (re. bovenop zie foto) verwijder, ruikt het nogal naar warmte en riool. De afvoer is er in eerste instantie gemaakt om de wasmachine afvoer in te doen. Nu echter de wasmachine hier weg is kan dus een oplossing zijn om:
1. de hele afvoer af te sluiten, nadeel: veel werk (zit in kast) en afvoer CV moet dan ergens anders heen.
2. kapje af te sluiten omdat deze de vieze lucht lijkt af te geven. Zwanenhals moet de lucht lijkt me aan de linkerkant wel tegenhouden.

Wat lijkt jullie, kan ik dat kapje bijv. zomaar verwijderen en bv. een dichte afsluiting om maken?

Alvast dank!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De staande leiding is waarschijnlijk bedoeld als ontspanningsleiding, het beste is die door te trekken tot onder de pannen en liefst door de pannen met een kapje erop.
  U bent dan in elk geval van de vieze lucht af.
   

  Galliepeperwortel

  • #3
  Wat kan helpen is eerst met een gieter water in de afvoer doen en daarna een beetje vloeibare olie erbij doen. Waarschijnlijk staat de zwanenhals droog doordat er te weinig water in staat (verdampt, zo krijg je een "open"" verbinding naar het riool. Doordat olie op water blijft drijven verdampt het water in de zwanenhals niet en blijft deze "gesloten", dus geen stank meer :D
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu